Uppe tidiiigt!

Idag har jag släpat mig upp i godan tid för att styra upp saker. Ska på stan och köpa datorväska och kabel till min pärla. Kanske usb Tv också, får se vad de har för pris ;P Förövrigt är det nyårsafton idag, har det redan gått ett år? Jag känner mig nästan (notera nästan) lite stressad över att tiden går så fort.

Det blir många förändringar för mig nu i början av 2008. Jag ska bli sambo, jag ska byta stad, jag ska byta klass, jag ska påbörja min långa rehabilitering. Det är mycket nu ska ni veta! Samtidigt som jag är nervös känns det också spännande. Man lever ju trots allt bara en gång. Under den gången vill man inte bli känd som en fegskit direkt. Just do it!

2006 var ett skitår och jag hoppades innerligt att 2007 skulle bli bättre. Det blev otroligt mycket bättre! Besvikelser och motgångar finns varje år men 2006 var de klart övervägande. Under året som har gått har jag njutit betydligt mer än surat och det mina vänner är ett stort framsteg (är ju en stor sur pessimist innerst inne). Så på den vägen är jag i livet, ser fram emot 2008 och hoppas att det fortsätter att gå i den positiva riktningen, om inte annat kan man hoppas på 2009 ;P

Minnesvärt 2007:
  • Josie sprutar en halv flaska skumpa i mitt fejs, skumpa svider i ögonen!
  • Vinst i 13 dags cupen som coach
  • Spandex uppträdandet till Eric Prytz "Call On Me" på IVP Galan
  • Vemdalen med IVP (stor-stark-o-jäger, afterski, bjuda ivp på hinkar med öl, få ishing över sig)
  • Första trippen till Göteborg för att träffa mannen med stort M
  • Cheerleader på IVP Cupen (blå tights och pom-poms)
  • Farmor och Farfars 50 år (som gifta) fest
  • Berlin med mannen, bland annat den kolsvarta restauranger med blinda servitörer där man åt i mörkret
  • Brännbollsyran, Årsmark går till slutspel och BrännbollsBorat sopar mattan med alla i utklädningsväg (att man inte behöver korsband för att spela brännboll)
  • Rhodos med tjejerna, jag trodde vi var lugna men bilderna säger annat!
  • USA med Josie och Junior. Philadelphia, Atlantic City, New York, Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles, Washington. Yeah!
  • Italien och Frankrike roadtrippen med mannen (Florens, Rom, Bologna, Siena, Venedig, Nice, Monaco, Pisa)
  • Flyttade hem till Papi och Junior
  • Nollningsgeneral 2007
  • Knäoperation, 23 Oktober 2007 (finally)
  • En hel del maskerader (Dominatrix hoe, Älgskylt, 90-tal, Julstjärna)
  • Laptop i julklapp :)
  • Nyårsafton återstår att se men ett bra startfält har vi i alla fall ;P

Glade-are.

Lärde mig något väldigt nytt igår. Nu när man är lite äldre är det svårt att hänga med på alla nymodigheter som ungdomarna håller på med. Det nya är i alla fall "Glade" och de som håller på är "Glade"-are. De "Glade"-ar. Med "Glade" menar jag det där lukta gott grejen man sprejar i badrummet efter vissa aktiviteter. I alla fall så kan man plocka bort sprutmekanismen och sniffa gasen ur "Glade" flaskorna. Resultatet av detta är att man blir hög. Tydligen varnar poliser på högstadieskolor om "Glade"-ning.

Vart är världen på väg? Sniffa air-freshner höll inte ens vi på med under mina unga och vilda år. Jises! Kanske ICA ska börja kräva legg av de som köper "Glade" nu :)

ps. Det här är min näst sista dag som snusare. Jag gruvar mig otroligt mycket!

Hooola bandoola med fålle.

Japp trots mitt nusvullna knä pallrade jag mig iväg på förfest ändå. Sjukt roligt var det faktiskt! Alltid lika najs att hänga med korvtjejerna + några till. Mmmm korvtjejerna är bäst. Om ni undrar vad korvtjejerna är så är vi ett gäng som tillsammans under "Korvmojjens" storhetstid på OBS (Nu COOP FORUM) krängde krovar i alla dess storlekar och utförande under gymnasietiden. Det roliga är att vi fortfarande umgås trots att det var sjukt längesen vi jobbade där och att "Korvmojjen" i orginaltappning inte längre existerar.

image119


Eftersom jag inte orkar köpa äcklig öl som är kvar på systemet till nyår blev det kvällen till ära ett härligt sexpack Heineken folköl. Ja ni hörde rätt! Himla gott var det också. Det blev en hel del skratt, gamla minnen och bilder och sist men inte minst en och annan omgång Guitar Hero på datorn. Sugen på att börja egga typ. Ge mig ett nintendo Wii!

image120

Sjukt jävla äckligt.

Igår var kanske den lägsta punkten i mitt 2007. Pappa och mannen hämtade mina kartonger från källaren för att jag skulle packa om grejerna i flyttlådorna som ska skickas med bussgods och vad finner vi om inte att nå äckliga jävla djur (typ råttor) har bott i 2 av dem. Fyfan, jag pallar inte sådana äckliga djur!!! Helt otroligt, hade typ hjärtsvikt och panik hela dagen. From the bright side så är jag en badrumsmatta och en grytvante fattigare. Usch usch usch...

image116image117

Nu har jag kört allt som var i kartongerna i diskmaskinen typ 3 ggr. Borde vara rent. Måste inbilla mig att det är rent. Hujja. Traumatiska upplevelser. Men som pappa sade "Man kan ju hoppas att 2008 blir bättre.". Ja man kan ju alltid hoppas ;P Praktiskt taget färdig med det som ska skickas med bussgods i alla fall. Är stolt!

image118

Jag är tjej ändå.

Igår gjorde jag en läskig upptäckt. Trots mitt manhaftiga beteende så är jag ändå tjej innerst inne. En hel flyttkartong fylldes med skor. Bara skor. Jättemånga skor! Mår nästan dåligt, men jag kunde verkligen inte välja det var totalt omöjligt. Mannen skrattade åt mig, alla andra också i och för sig. Det är trots allt en del del skor ;)

image115


Det var kanske en decimeter kvar till kanten på kartongen, Bra det så fick jag ner lite sängkläder också :) Mina skor väger fan sjukt mycket! Voj voj. Mer flyttpackning på G nu. Hoppas ni har en trevlig lördagkväll! Själv fick man banga utgång på grund av att knät har svällt upp igen. Too much action för det damnit. Aja får tagga nyår istället. Tjipp!

Morgontrött.

Jag är sjukt morgontrött! Saken var inte bättre imorse, sjukt trött! Men jag fick mitt helg-morgon-kokta-ägg och en dusch (hör och häpna) så nu är jhag hyfsat game. Ska testa pappas gamla headset, hoppas det fungerar på min dator så slipper jag köpa nytt.

Vad är annars på tapeten idag? Jo, köra morsan till flyget, yepp yepp nu sticker hon tillbaka till det förlovade landet (USA). Sedan kommer babe idag! Yey ;) Har ju gått 2½ dygn sedan sist nästan så man inte hann börja sakna. Kanske lite dock ;P

Har börjat packa. En evig kamp. "Behöver jag detta?", "Behöver jag det verkligen?" "JAG KAN INTE LEVA UTAN MINA SAKER!!!!" ja ni ser ju såhär håller jag på. Har grav separationsångest från allt jag äger. Dock lyckades jag slänga 2 par trasiga gympaskor från högstadiet och några tröjor jag inte har använt sedan jag var ashård i min skinnrock (ca 14-15 år). Måste förövrigt lägga upp bild i skinnrocken. Jag är Trinity i Matrix damnit.

Mätt och belåten.

Jises så många sidvisningar det var idag! Vad händer, lyckades min storsatsning med bloggtoppen? Aja. Kul att ni besöker mig i alla fall det värmer en norrlänning i vintermörkret.

Är sjukt mätt! Burgundisk köttgryta till middag, den ligger i mat-toppen tillsammans med Juniors köttbullar och pappas köttfärslimpa. Donken släng dig i väggen säger jag bara. Lite ostkaka på den så mår man gött som de skulle ha sagt i Göteborg ;)

Annars då? Har inte funderat på så mycket vettigt idag vilket genast leder till att jag inte har något vettiggt att skriva. Knäupdate förresten, trots min lathet och dåliga träning är jag ganska säker på att vi är förbi den magiska 90 graders gränsen! Jiiiiha! Nu har pappa kommit med mina lådor så det blir att börja packa ikväll.

På tal om mat här kommer lite bilder från vårat polsk/svenska julbord 2007:


----- Vin ------------ Skinka ---------- Ägg ------------- Sill ------------- Lax ------------ Ost & Sallad


Storsatsning på G.

Nu har jag anmält min stackars blogg med mina kära i snitt 12 läsare till bloggtoppen. Om inte det är en storsatsning på mitt bloggande så vet jag inte vad som är. Humor. Fan kan folk följa Natascha Perye eller vad hon heter och alla andra glamourmodellers bloggar kanske någon stackare vill följa min. Återstår att se :)

Har även skapat en mail till bloggen som ni kan höra av er om ni undrar något ;P Föga troligt eftersom jag känner ungefär 80% av mina läsare personligen och ni kan ju bara ringa mig men men... Kan vara kul i alla fall. Så maila bloggmailen så blir jag glad! Eller så skiter ni i det. Funkar vilketsom. [email protected]

Fan vad jag har lite liv idag. Sitter ju bara här och skriver totalt ointressanta saker. Har ni fått nog än? Det händer ju inte direkt något spännande när man sitter i fotöljen med en dator i knät.

Här blir verkligen inga barn gjorda.

Vad är det för fel på mig? Inte ett jota blir gjort. Nu vill jag bara att pappa kommer hem med kartongerna så att jag får börja packa. Något konstruktivt. Sjukt stressad! Har som blivit apatisk istället. Det är sjukt jobbigt att skriva ett arbete när man har noll inspiration, förstår inte vart man är på väg och tankarna vandrar iväg åt heeeelt andra håll...

Började läsa "In The Nightroom" Av Peter Straub igår, hann inte komma så långt. Vet att jag tjatade om fjodor förut men nu var det ett tag sen jag läste så jag tänkte börja med en lättviktare ;) Fast man ser ju mer intellektuell ut på flyget med en Fjodor Dostojevskij i knät. Tåls att funderas på!

På tal om intellektuellt utseende, fan vad jag önskar ja hade glasögon! Klär sjukt bra i dem och skulle gärna ha sådana "geek-chick" svarta bågar. Grrr. Nasty secretary look.

Sitter och söker i låtlistan på något som passar mitt humör idag. Försöker innerligt men kan itne hitta något! Känner mig konstig idag, apatisk och småkåt. Vad fan är det för kombination? Aja lite K-Pist får duga sålänge...

Nu är jag arg.

Gillar inte att sitta i telefonkö i 15 minuter för att sedan inte få någon hjälp. Gubben talar om för mig exakt vad jag redan vet och säger "hejdå" *klick*. Jaha? Död åt CSN gubben. Nu har jag gjort något får se om det blir rätt. Vet i alla fall vem jag ska trakassera om det blir fel och jag får inga pengar... *morr*

Annars då? Halvnude och trött. Åt ostkaka till frukost. Ska skriva på arbetet medan jag rider på sockerchocken. Tjallåh.

Sudoku.

Haha har upptäckt att mitt über fräsiga usb minne har sudoku. Min underbara syster har dessutom typ förklarat hur man gör så nu är jag typ fast. Väldigt trevligt sätt att spendera tid istället för skriva utbildningsplan. Haha! Har skrivit ca 2 sidor idag, någon måtta på galenskapen får det väl ändå vara. Det är ju trots allt en dag imorgon också. Shit måste ringa några samtal imorrn. Sopa som man är.

Mer sudoku nu. Haha och jag som hånat alla som missbrukar sudokun. Alltid får man äta upp sina ord!

Dagens citat: "Du MÅSTE skriva ner allt, man tror att man kommer ihåg men det GÖR man inte!" -Morfar om att bli gammal

Klockan?

Vad anser ni om den nya klockan på bloggen? Skulle mest bara testa men lite söt är den. Precis en såndär onödig pryl som jag älskar men verkligen inte behöver :P

Förövrigt måste jag berätta vad jag fick av mannen i julklapp, tror nämligen inte att jag har gjort det! Det är kanske bästa julklappen (näst efter datorn då för inget kan klå datorn). Nåja till saken, fick en biljett till Frölunda - MoDo den 21 januari i Skandinavium. I MoDo klacken! Och herrn ska gå med mig. Fan vad gör folk inte för kärleken alltså (han är ett Björklöven fan och jag hatar Björklöven).

Nej måste sluta blogga nu...måste...skriva...Tjao Tjao.

Dagens låt: U2 - One Love

"Arbetsdag"

Idag skulle jag göra massvis med viktiga saker. Blev en. Jag är ibland riktigt sämst (eller bara lat, lämnar utrymme för egna reflektioner). Har i alla fall knåpat ihop en sida till på min utbildningsplanering. Ska knåpa lite mer innan jag ger upp för ikväll ska jag packa, alltså köpa kartonger och börja packa om. Gud så drygt. Håller med Erik, flytt är bland det drygaste i världshistorien. Men fan lyckades ja överleva flytt från ett annat land ska jag väl överleva 100 mil också ;)

Ibland önskar jag att jag hade en hemlig blogg. De flesta som läser denna känner jag ju trots allt men det vore nästan skönt att ha en hemlig blogg där man bara kunde spy galla när man känner för det. Att skriva är ju trots allt som att prata av sig och ibland är det skönt att prata av sig med en utomstående part som inte är inblandad i ens liv. Objektiva synvinklar är alltid trevligt ;P Kanske ska börja skriva dagbok igen. Fast då har vi problemet att jag avskyr att skriva för hand. Aja.

ps. Läsa gamla dagböcker är typ bland det roligaste, minns min ungdomstid som massvis med skoj men när man läser dagböckerna är det som att följa en helt främmande individ. Så mycket ilska och elände. Jises hur överlevde jag?

Oj oj det är ju sent!

Hade glömt att man kan komma igång såhär mycket när man har nörda dator. Tur karln har farit så man kan få lite me time med laptopen ;P Skämt åsido, har i alla fall löst problemet med ingen släpvagn. Bussgods mina damer och herrar! 150 kr för en fullpackad flyttkartong, lär ju inte bli jättemånga. Så tar vi möblerna i bilen den 4e januari. Yeah ;P

Så imorrn ska jag köpa flyttkartonger och börja packa, först ska jag dock ringa några viktiga samtal. Hoppas människor har börjat jobba igen som vanligt imorgon. Hoppas hoppas! Blir mycket plugg också, måste ta mig framåt i min utbildninsplan. Den skrämmer mig verkligen otroligt mycket.

Annars har det inte hänt så mycket spännande idag. Har rensat bort 6 år gamla trasiga skor. Jag har verkligen sjuk separationsångest mot mina saker, oavsett skabbighetsgrad! Tror jag ska börja läsa min 850 sidor långa nya Fjodor-bok (Bröderna Karamazov). Dregglar av upphetsning när jag tänker på den...

Den eviga väntan.

Sitter och för över musik från min gamla dator till den nya pärlan. Eftersom jag har mina mindre smarta stunder ibland zippade jag inte skiten och nu får jag sitta och vänta. Bara 36 minuter kvar. Jiiha! Kan bara tänka mig bilderna, lär ju inte vara fullt ös medvetslös direkt.

Mannen åkte just ner för att jobba 2 dagar. Tillbaka på lördag vilket innebär att jag ska sätta fart och skriva på min utbildningsplan medan jag är ensam och övergiven. Måste köpa kartonger och börja packa. Har funnit en perfekt lösning, frakta med bussgods och posten! Allt som inte är ömtåligt vill säga. Måste börja göra prio lista och sådant. Plus att jag ska skriva upp allt pappa "snott" av mig så jag kan köpa nytt där nere :)

Pappa är bäst, fick min skuld avskriven i inflyttningspresent. Blir härligt att börja om på nytt! Lite nervös men mest förväntansfull faktiskt. Kommer sakna många här dock. Och papi & Junior såklart. Det löser sig! ;P

ps. Jag älskar min nya dator.

Juldagen - Invito.

Det var en gång ett gäng glada människor som bestämde sig för att fira in julen med hjälp av varandras sällskap och en hel del alkohol. De samlades hos en god vän för att utföra detta mission. De pratade och skrattade och brottades och förtärde alkohol som glada vänner gör.

image103


När alkoholen tog slut och humöret var på topp tog gänget en taxi in till City för att gå ut och dansa och förtära mer alkohol. Gänget hamnade på Invito (first time for me) och trots alla "jag-tror-jag-är-en-stureplans-cooling" människor i kostymer hade det glada gänget från Umeå en riktigt gemytlig kväll tillsammans. Black Jack spelades, rumpor svängdes på dansgolvet till sköna toner och öl blandat med drinkar förtärdes.

image104


I mitt fall blev det mest sitta och förtära men lika kul hade jag! En Mojito, en Redbull Vodka och någon öl eller två slank ner i strupen. Formen toppades och jag kunde bara vara glad trots att jag förlorade 60 kr på Black Jack (det är mycket roligare i Las Vegas, där vinner jag!). Kort sagt en underbar kväll!

ps. Kan inte göra kollage för jag har inte fått GIMP att fungera korrekt på min nya dator än ;P

God Jul!

Då var julen överstökad för den här gången! Knappt så man överlevde den här gången också? Eller vad säger ni andra ;P Jag fick i alla fall en sjukt bra skörd det här året också. Bland annat den här underbara laptoppen jag sitter och nördar på! Helt i extas blir svårt för herrn att separera mig från den här. Hihi. Skitfin är den!

Blev en hel del annat fräsigt också, framför allt några böcker och filmer. Såg förövrigt Death Proof igårkväll. Är helt betagen och fascinerad, sjukt cool och sjuk film :) Jag diggar tarantino stenhårt. Hoppas ni hade en bra jul! Nu ska jag försöka göra något vettigt av mig själv, ladda upp lite julbilder bland annat :)

Jag är förvirrad och han är trött.

Ja så ser det ut! Bådar gott inför det stundande sambolivet. I alla fall började jag tabba mig igår, glömde att det var lördag och att det jag hade gjort hittils skulle skickas in på moodle för hjälp av min projektgrupp. Nåja skickade i alla fall in på kvällen bättre sent än aldrig. Sedan var jag säker på att msn mötet var klockan 12 idag (men det var ju igår det var inskickning klockan 12 och mötet klockan 10). Sjukt kass men har i alla fall läst igenom lite arbeten och kommenterat. Återigen bättre sent än aldrig!

Mannen ligger och sover, fortfarande. Vafan vi kom ändå hem typ 23 igår, lite småfulla men det var ändå tidigt. Jag somnade typ direkt. Voj voj.

Nu till dagens depp, får inte tag i någon släpvagn. SUG! Så nu måste jag mäta bilen och packa om väldigt platsekonomiskt. + att alla möbler itne får plats. Deppen. Får ta resten till påsk det är ju ändå i slutet på mars så 2 månader kan man väl vänta tills man får sista delarna. Min älskade dvd med surroundanläggning lär ju inte få plats nu. Jag gråter i min misääär!!!

Tur mannen är århundradets jävla positivist "Det löser sig älskling! Det blir bara fint!". Ja tur någon är säker på att det löser sig för jag är tamefan tveksam. Har väldigt svårt att separera från saker och ting. Vääääldigt svårt. Jävla studenter som bokar alla släpvagnar.

Hallå!?

Vart är ni mina 12 läsare!? Har ni övergivit mig?? Kom tillbaka damnit! Komsi komsi...

Nu ska vi på TC och äta med nå peeps. Hoppas jag får kött. Är sjukt sugen på kött, och bea. Mmmm. :)

Jag är konstig?

Jag är kittlig på stjärten, ja skinkorna liksom. Det kittlas! Minst lika mystiskt som Limpans knäskålar.

Ihh längtar till söndag så får jag träffa min Limpa och min Björn och vi ska äta götta och öppna paket. Pre-julafton är fabulous! Hoppas Björn fixar murra...

ps.
Jag älskar julen igen :) Och förlåt Björn jag slog in ditt paket och det är inte jättesnyggt, men jag gjorde mitt bästa!

Fullt ös medvetslös!

Okej för att börja från början. Sitter och skrattar åt kommentarerna ni är för rolig! Gör min förmiddag att läsa kommentarer. Hoho! Bilder på de dekorerade pepparkakorna kommer. Och granen ja jag vet jag ligger efter men mycket action nu!

Björn: Jag ska baka någon slags fabulous chockladkaka till på söndag och Limpan skulle styra upp glögg (vet inget konstigt ord på det) men fixa lite murra du! :)

Erik: Haha! Gud vilken skön tjej henne skulle ja gilla :P Det är inte lätt att ha lättviktarutrustning ju ;P Liten men naggande god är ett festligt uttryck i alla lägen!

Då kör vi snabb sammanfattning i punktform:
  • Julbord med Claes familj igår = apmätt
  • Kolla på grabbarna när de bowlar (de blir så upprörda när det går dåligt - humor)
  • Inte många fler barn gjorda på utbildningsplansfronten, damn!
  • Najs med sällskap ;)
  • Jag är sämst för jag hittar varken mitt HM kort eller kvittot till ljusslingan som gått sönder, sug Rusta
  • Blinkersen på bilen vill inte som Claes vill
  • Massor att styra upp idag jag känner mig sjukt stressad! Boa here we come...

Huslig igen.

Ska hjälpa Junior att dekorera pepparkakor! Jag vet är chockad över vad julen gör med mig men lite mysigt är det! Dessutom är pepparkakor goda som fan. Hihi. Har en plan på vad jag ska baka till lilla julafton som går av stapeln på söndag. Limpan och Björn jag kommer slå er med häpnad. Det lovar jag! Ägo aka Bakemaster ;P Har faktiskt avancerat från shake and bake.

ps. Häftig diskussion om toan. Jag gillar "klo" kanske börja säga det. Eller en blandning "kloa" vad säg om de ;)

Still no action.

Jag är fascinerad över min lathet! Stressen har som totalt besegrats av apati. Haha! Apatiiiiiiiii.. roligt ord. Näe nu ska jag städa. Måste ju göra plats för karln som kommer ikväll, han har ju trots allt varit snäll och gjort plats för mig där nere i södern. Borde återgälda tjänsten, right? Måste fan slå in paket också. Juuuulen vad vill den mig! :)

Segnat ihop efter Days.

Som alltid när jag ser days vill jag typ napa efteråt. Har egentligen inte tid idag men vad göra liksom! Days gör mig pömsig, så mycket intriger och action att min arma hjärna blir överbelastad. Förövrigt kom tentaresultatet idag, jag fick tydligen VG på Forskningsmetodik 1. Hur fan gick det till? Hur fan gör jag? JAG borde hålla i studiecirklar och föreläsningar i plugg/tenta teknik, verkar ju va en natural god damnit.

Igår klädde vi granen, dock saknas glitter, vår familj verkar överge den årliga traditionen av glitter-återanvändning 2007. Detta på grund av att glittret vi äger har blivit återanvänt sedan ungefär 2002 och är i små små bitar och illa tilltygat, saknas tufsat här och där ;P Hejja framgång familjen! Bilder kommer när det är klart. Granen är kort och "fyllig" (som jag då) haha. Liten men naggande god ;P

Måste städa. Honey kommer ikväll! Yey. Julbord med karns familj imorrn, jag är fan nervös!

ps. Jag är kanske sämst. Glömde ta p piller imorse, skulle ta när jag kom hem bara för att inse att det är SLUT! Hupp hupp. Åka och köpa senare idag. No sex for me närmaste veckan that is. Men vad gör en vecka hit eller dit när man har väntat i 1½ månad liksom ;)

On the road, in the car.

När man bor hemma finns det ingenstans att ta vägen, ingenstans att få en ledig stund. Mitt "gamla" rum som var vardagsrummet är plötsligt inte mitt eller heligt längre. Har ju flyttat in i mitt rum jag bodde i innan jag flyttade från första början, där står det 2 datorer varav minst en är flitigt använd med jämna mellanrum. Så där är det ingen garanti att man får frid heller. Går inte att komma undan eller vara ifred eller något liknande.

Tur det finns bil då! Åka bil är fabulous, även om jag saknar körandet sjukt mycket så är åka inte fyskam heller. Bilåkningen leder till att man kan få lite privat kvalitetstid tillsammans med en individ ut familjen. Jag gillar privata kvalitetsstunder, mer sådant! Så idag har jag varit i bilen och spenderat kvalitetstid :) Om inte det är ett vettigt sätt att spendera tid då vet jag faktiskt inte vad som är det.

Syrran körde hem, hon börjar bli duktig! Bra jobb bakom ratten Junior! Hon kör fan fort nu...

Börjat läsa om behovsanalysen. Bra jobb av mig. KSA KSA KSA KSA *mumla mantra*.

På tal om toa.

Min karl hånar mig för att jag säger toa. Heter det inte toa? Är det bara i norrland vi säger så? Kommer jag bli hånad i södern? Herregud jag är rädd, har ju tydligen en hel språklig barriär att passera i den här stundande flytten! Vem orkar säga TOALETT, alldeles för många bokstäver. Tur vi norrlänningar är sparsamma, man ska ju inte slösa på luft ;)

toa toa toa toa toa toa.

ps. ord för toalett som endast består av 3 bokstäver e ju populära, i England heter det väl loo!

Toapappers-missbrukare.

Det är jag. Nu har familjen hånat mig konstant, minst 3 gånger om dagen den senaste veckan. Ja jag är kankse lite stressad och rycker kankse lite hårt (det far ut typ en miljon rutor). Sedan när man väl ryckt fram det är det väl lika bra att använda? Eller? Jag tycker det i alla fall, hur fan ser det ut om man försöker rulla på rullen igen. Dessutom vem har tid att sitta och rulla ihop upprullade toalettrullar? Inte jag i alla fall, verkar ju ha nog brådis från första början...

Det är en ond cirkel!

ps. De har ingen rätt att klaga, vi är fortfarande på mitt toalettpapper som jag har betalat. Får väl missbruka bäst jag behagar då! Hey ho let's go...

Samkväm.

Jag diggar TOP-JAMMs samkvämsmöten. Vi är så effektiva! Sjukt bra :) Dessutom bjöd trivselansvaige Tommy på kaffe idag. Universitet utan kaffe är ju som cykel utan hjul. Köpte mig en pepparkaka också ;P Som sagt tidigare blev det ingen biffning alls idag. Ska köra hemmaövningar och dra cykeln imorrn före föreläsningen, dvs nytt försök att ta sig upp före 10. Övning ger färdighet, eller hur?

Annars blev det lite mer hänh i BVH och skitsnack. Det behöver man ibland också, sjukt skönt att diskutera. Dessutom är det fler än jag som tagit sig vatten över huvudet så jag är inte ensam i min sjunkande båt :). Bra att veta! Tonfiskmacka igen. Gott med tonfisk!

Nu ska jag läsa om behovsanalysen och lite annat. Måste försöka plugga medan jag fortfarande har ångan uppe. Har fan Days abstinens!

Dagens ord: Julkuse (Lussebulle)

Morgonhumor.

Inte fan klev jag upp! Hahahahaha.... Nä morrn morrn på er. Ska frulla nu sen biblioteket. Tar med mig grejer så att jag kan åka och biffa efteråt. Vi ser väl. Puss puss!

ps. sova is the shit.

Klart & Betalt!

Sillen är klar, inledningen är (dålig) klar. Jag känner mig sjukt duktig just nu! Egentligen är jag sämst men jag försöker peppa upp mig själv! Har en storslagen plan för morgondagen faktiskt. Eftersom vi har Samkväm med vår projektgrupp som numera har ett namn, TOP-JAMM, klockan 10 ska jag vara duktig och åka och biffa klockan 8. Då hinner jag med en sväng på bibblan innan mötet också. Jises!

Får se om jag tar mig upp, det är en bra plan i alla fall. Mycket bra. Den enda variabeln jag inte har tagit med i ekvationen är min morgontrötthet, men lite nyponsoppa kankse kan råda bot på det problemet. Peppad för invalid-cykeln ju!

Mitt liv är tomt utan TV. Ska börja kolla min Prison Break box. Mums MrHot.

Sill-fru.

Har skrivit min inledning. Askass är den och jag vet inte riktigt vart jag är på väg. Måste ringa en styrelsemedlem imorgon och ställa lite frågor för att veta säkert. Hum. Aja. Känner mig stressad. Gah hatar förvirring! Varför har jag så dålig fantasi? Ge mig ett nytt ämne damnit. Det här kommer gå käpprätt ju. Skitnervös.

Nu ska jag göra jul-sill. Lök och senap, klassiker är trots allt alltid ett säkert kort!

ps. Är det bara min webbläsare som får tuppjuck av Tastelines hemsida? Jag bara undrar. Död åt överflöd av banners. Grym död åt banners.

Jag är en bag-lady.

Jag bor i en stor,svart sopsäck. Det är faktiskt inget skämt. Men ack så lustigt ;)

Längtar tills jag får bo. Tur karln har gjort plats för mig och mitt sentimentala crap! Blir nog en to tri sopsäckar som färdas söderöver. Hihi.

Jaaa mitt herrskap...

Jag vet det är inte fullt ös medvetslös på bloggen men i takt med mitt tillfrisknande från invaliditeten blir det mer action i livet och ja, det tar ju tid det med! Ser att Julmurra växer sig populärt som uttryck. Tycker vi alla ska ta efter Erik och anamma och sprida detta uttryck så att det kan leda lite glädje i vårt avlånga land. Det var faktiskt skitkul ;P

Vad har jag gjort idag? Ptja eftersom vår projektgrupp missade att fördela bokning av handledningstid så blev det, tidigt. Usch. Varit på handledning idag, känner mig inte lugnad eftersom mitt arbete leder till "förändring av attityder" istället för utbildning av något konkret. Kanske tagit mig vatten över huvudet, men å andra sidan är väl en utmaning roligt? Får se hur det går men jag ska nog försöka i alla fall. Även om det går trögt. Redan.

Annars blev det sökning av artikel på biblioteket och kvalitetstid med pappa på stan. Gillar pappa! :) Åka runt och glo på tekniska apparater är aldrig fel. Åka bil är inte heller så dumt. Lunch på Subway är minst dumt av allt! Mmm Italian BMT. KÖTT ska det vara! Gillar kött. Vi köpte en liten julklapp. Very najs! Blev sugen på en ny mp3 spelare också. Får bli inköp i mellandagarna. Vad hände med hålla i pengarna? Eller hur var det nu igen honey ;P


Snusk-inspirerade middagsdiskussioner.

Inte alltid är det festligt att umgås med familjen men idag var det fan roligt. Pappa har sina ljusa stunder och när de väl inträffar lyser de klarare än den starkaste stjärna. Diskussionen behandlade "Negerbollar". Först började den väl angående om man får säga "Negerbollar" eller om det ska politiskt korrekt heta "Chokladbollar".

Hela diskussionen leddes in på helt nya områden när pappa ponerade "varför vill man ens äta något som kallas negerbollar?". Det tog mig och syrran ett bra tag att förstå vad han menade, han syftade nämligen till det manliga könsorganet. Haha! Ja vem fan vill äta bollar då? Detta minne har nu etsat sig fast på min näthinna. Blir nog inga fler "Negerbollar" för mig i framtiden i alla fall...

Det roligaste är trots allt ett uttryck som ungdomarna idag verkar använda. Det är även dagens ord. Det är ett ord för Julmust.

Dagens ord: Julmurra

Dagens uttryck: "Jag är sjukt sugen på lite Julmurra"

Ja vem fan är inte det liksom? :P Tydligen finns det extensions också...

Shopping med jultomten.

Himla trevlig dag idag! Tränade imorse, sjukt slut i benen! Cyklade 20 minuter på invalid-cykeln och sen gjorde ja lite övningar med viktmanschetter och mina töntiga mini benböj ;P Efter biffningen och dusch bar det av till stan med "jultomten" (mamsen). Blev en hel del inhandlat måste jag säga! Juleskörden ser bra ut. Måste dock glömma bort nu, så jag kan bli överraskad på jul!

Hihi roligt värre var på Ingrids idag, den ultimata BH butiken. Blev less på dåligt sittande och för små BH:ar så jag tänkte gå och fråga några proffs om vad jag egentligen ska ha. Jag trodde jag hade 80D i BH storlek men ack så fel man kan ha. Har tydligen 75E! Haha. Så nu har ja inhandlat en 75E BH på Ingrids för 500 kr men det var det värt. Det var som himmelriket, satt så jäkla bra! Halleluja mina boobs är glada :)

Ikväll blir det plugg. Måste...plugga...nu. Gah.

Dagens telefonsamtal!

Nåja det var egetnligen gårdagens telefonsamtal men lika roligt för det. Moffe ringer och grattar mig på födelsedagen med de sedvanliga önskingarna och moralpredikningarna (sport är farligt, man blir ju inte yngre osv). Det roliga var att mitt i alltihopa när jag tror att vi är klara med samtalet säger han på polska "Förresten, du får inte glömma att bjuda mig till brölloppet!". Huh? Bröllopp? Vilket bröllopp? Vem ska gifta sig?

Efter ett tag trillar poletten ner, det är ju mig han menar! Människan har fått nys om karln. Oh My God. Aja sa i alla fall att ha nog får vänta en 10 år på den inbjudan men då svarade han att han nog inte kommer orka vänta så länge så jag får nog skynda på den där 10 åriga processen lite. Jises! Tror man kan komma undan på födelsedagen men icket... ;P

Födelsedag är livet.

Jag fick smörgåstårta till frukost, smörgåstårta till lunch och det blir smörgåstårta till middag också! Ska äta smörgåstårta resten av veckan tills det tar slut. Det finns kanske inget bättre än smörgåstårta! Jag är sjukt lycklig :)

Fick i alla fall 2 paket imorse, ett USB minne och Prison Break säsong 2. Då sa pappa att jag kanske kan sluta se på Days nu när jag har en vettig serie ;P Som jag dessutom kan se när det passar mig. Tack honey! :)

Har just varit och sett på lillsis dansuppvisning. Det var jättebra faktiskt! Dock kommer jag aldrig bli en dansande tjej. Tur för mamma att det blev en av oss som tog an det i alla fall ;P Hon är jätteduktig! Ahhh.. snart smörgåstårta igen. Jag längtar!

22:an.

Ja 22:an inte 2:an era snuskisar! Då har man nått den punkten, ännu en milstolpe i livet. Ganska ovärd sådan eftersom 22:an inte kommer med några nya spännande privilegier, snarare fler räkningar och mer ansvarstagande.

Så fort klockan passerade 00.00 kände jag hur röven ramlade ner ytterligare 1 cm i fel riktning. Fan.

Damn you gravitationskraften!

Är jag fortfarande full?

Tog ett glas vin till middagen, nu sitte rjag och fnissar åt allt. Bland annat mig själv, tycker jag är skitrolig! Är jag full igen? Är det dyngan som gör comeback? Svårt att säga, haha. Ju mer jag tänker på gårkvällen desto mer fnissar jag för det var så sjukt roligt. Vi som skulle ta det lungt, sluta väl på en total av 11 öl. Bra comeback till utelivet efter 9 veckors nykterhet ;P

Somnade tydligen i telefonen inatt. Humor! Tur det inte var några andra aktiviteter, kunde ju ha blivit mer pinsamt. ;P Man vet att man haft en perfekt ölfylla när kvällen har bara varit fabulous och rolig, man är i total toppform/ konstant eufori och sist men inte minst, man däckar = det härligaste sättet att glida in i sömnens underbara värld. Ahhh...

Dagens citat: "All öl satt där den skulle" - Monica

Att duscha eller icket duscha. Det är frågan.

Har haft en intressant dusch diskussion med morsan idag. Hon är en trogen anhängare av "duscha varje dag" skaran medan jag är lite mer slapphänt och anser att det är nästintill sjukigt att duscha varje dag. Varannan räcker gott och väl (om ens det ibland haha jag ska inte ljuga). Självklart är jag med på att luktar man dåligt ska man duscha, bakisdagen ska man duscha (då luktar man oftast inte mums filibabba) och även om man har tränat är duschen ett självklart moment. Men ligger jag och läser/ser tv en hel dag utan att göra något eller bli svttig/äcklig känner jag föga anledning att duscha bara för att.

Dessutom luktar jag inte dåligt tydligen ;P Men enligt mamma är det för att jag är ung. När man blir gammal börjar man lukta dåligt, undra om det är ett vetenskapligt faktum månntro? ;P Med alla fakta i bagaget drar jag slutsatsen att jag inte tänker förändra mina duschvanor. Än. När jag blir gammal, gaggig och illaluktande kan denna approach revideras!

Dagens ord: Samkväm

Julsittning med IVP 2007.

Jag diggar ändå min klass ;P Så sköna! Det var en underbart härlig kväll med alldeles för många öl och alldeles för mycket raj raj. Med andra ord precis som det ska vara! Känns helt fabulous att ha haft så roligt efter 7½ veckors isolering. Vem har sagt att man inte kan dansa på krycka (som förövrigt var skitsnygg pimpad). Vem har sagt att man inte kan supa som invalid. Allt går med våld vilja och vaselin! Hihi :) Var många bra utklädnader dock vann typ den sämsta. Väldigt besvikna var vi! God damnit! Jag diggade i alla fall båda grisarna, Märy och Torbjörn gjorde varsin fantastisk tolkning.

Helt underbar kväll i alla fall. Konstaterade dock att mina lampor faktiskt lyste! Måste dock varit någon slags alkoholindikator för så fort jag tog i ölen slockade de. Sedan dog de helt där vid 01 tiden så jag ringde pappa för att fara hem. När jag står och klär på mig börjar lamporna lysa igen. Lamporna räddade mig från eventuell überfylla med andra ord. Tack Rusta!

Jag låter de få bilderna tala sitt tydliga språk. Enjoy!
image102

Min egna produktion.

Är som tidigare nämnt klar med klänningen och på begäran kommer bilder. Personligen tycker jag att den blev helt okej om man tar hänsyn till mina bristande kunskaper i syendets konst (blev skickad till träslöjden). Jag är inte så vacker på dessa bilder men beröm gärna klänningen! Så mitt sy-förtoende kan boostas lite...

image101

Bilder av  The Bitch + Morsan

Det stora Blogg-kriget.

Efter att ha surfat runt lite på olika bloggar (ja jag har inget liv) så är jag rentav fascinerad. Det pågår ju värsta bloggkriget överallt! Tydligen måste man skriva väldigt provocerande inlägg och verka helt puckad för att få läsare (verkar den allmänna uppfattningen vara bland många). Sedan alla som kommer med elaka kommentarer, fan över 70 % av kommentarerna i dessa bloggar är ju negativa! Är det här resultatet av yttrandesfrihet? Kan vi inte använda den till något vettigt?

Jag trodde då man bloggade för sin egen skull, för att man tycker det är roligt. Det gör då i alla fall jag. Är stolt över mina i snitt 12 läsare som tydligen gillar mig ändå trots att jag inte klankar ner på andra för att provocera och inte är extremt besatt av mitt yttre.

Är faktiskt fascinerad över vissa saker vissa skriver men hoppas för allas bästa (och för att våga tro på att världen inte är på väg utför) att de bara skriver sådant för att provocera. För om det är "tjejernas ansvar att vara måna om sitt yttre" så vet jag faktiskt inte vart vi är på väg i ärlighetens namn. Jag kan då med all säkerhet säga att mina vänner inte umgås med mig på grund av mina mascara beklädda ögonfransar eller slående skönhet! Tur är väl det :)

TV panik.

3an och 5an fungerar inte hoss oss i flera dagar nu Jag är helt efter när det handlar om de ytterst spännande händelserna i Days. Tur att de flesta andra serier har uppehåll nu annars skulle det verkligen klia i fingrarna. Dock kliar det i TV nerven, jag har inte fått den stimulans jag behöver :P Som ni alla vet vid det här laget är jag sjukt TV beroende.

Tur att man har annat att göra för stunden ;P

JAG ÄR KLAR!!!!

Jag är klar och det blev rätt snyggt ju! ;P Bara finslip kvar, ska göra min struthatt också! Men då får häftapparaten stå till tjänst :P Jag är faktiskt stolt över mig själv. Bilder kommer upp senare... Back to work I'm in a flow right now! Kanske blir en hyfsad housewife av mig ändå. Finns hopp även för de sämsta! :)

Trött...

Förstår inte hur men gårdagen kankse var för innehållsrik. Vad vet jag, imorse ville inte kroppen kliva upp i alla fall. Blir inte bättre av att jag ska till sjukgymnasten 8.30 imorrn bitti. Hur har ja tänkt att det ska gå? Jises, tur det är seminarie i alla fall det brukar vara slappt. Dagens föreläsning var inte höjden av intressant information direkt.

Morgondagen kommer bli spännande! Samkväm med gruppen efter skolan, sedan mer samkväm i Glada Sjuan. Det ska fixas på outfit, det ska förtäras Joels special skinka i samband med öl. Köpte öl idag. Gott öl! Livet är bra ibland :) Undrar hur länge jag kommer vara vid liv imorrn kväll, haha! Lär ju dö i toppform kring 12 slaget. Nu kör vi.

Nu till symaskinen. Måste...sy...klart...

Julmys i Glada Sjuan.

Japps ikväll har jag hängt i Glada Sjuan. Jag gillar den eftersom alla är glada där! Vore ännu festligare om de vore 7 som bodde i lyan men jag nöjer mig ändå ;P Det pågick julbak för fulla muggar, allt möjligt avancerat! Jag bidrog till att rulla lite lussebullar. Hoppas de blev goda grabbar!

Fick en liten fika innan jag och Monica stack för att hämta Axelmannen och dra på en drogfri (hör och häpna) tillställning. Vi såg This Night Without lira, de är faktiskt grymt bra. Dock var ljudet urkasst så jag fick typ sår i både öron och hjärna. Dessutom allt som eventuellt finns där emellan (i mitt fall inte mycket).

Skola imorrn bitti, sedan är det dags att avsluta klänningen. Jag är laddad eftersom symaskinen inte har varit SÅ MYCKET emot mig idag. Bara upploppet kvar, det finns hopp! Samkväm i Glada Sjuan på fredag. Jag är sjuuuuuukt laddad!

Knäupdate: Tror 90 grader närmar sig! Låst upp skyddet...

Sorry gänget!

Jaaa jag vet jag har inte bloggat men idag har varit väldigt händelserik! Igår också för den delen. Igår kom mamma från USA, alltid trevligt med besök ju! Sedan var jag och åt (ihjäl mig) julbord med jobbet. Varför äter man alltid för mycket på julbordet? Varför plågar man sig själv? Man vet ju att det tar stopp...

Efter julbordet drog jag på NH för att mysa med IVParna. Måste ju insupa så mycket som möjligt av dem (med dem) innan jag flyttar. 3 öl senare var jag typ på dyngan. Haha kommer bli billigt på sittningen på fredag! Synd att vi inte vann frågesporten. Varför är man så dålig på julfrågor. Vem fan vet vilket år Lucia dog?

Idag har det varit stadig syjunta här på Ersboda. Jag och Monica har avslutat våra outfits till fredagens Julsittning. I alla fall Monica, men min är faktiskt nästan klar. Jag har lyckats sy en klänning! Det är otroligt. Det är kanske ingen Cavalli men snyggare än en påse bajs! Lätt. Kommer äga som julstjärna. Bilder kommer jag lovar!

Slutligen måste jag slå ett slag för laptopen. Dator i sängen är det ljuva livet.

ps. Klar med julshoppningen för iår. YEAH!

Jag ska bli lycklig.

Är övertygad om att jag ska bli lycklig i framtiden. Är i och för sig hyfsat lycklig nu också. Kanske kan bli mer? Nåja vi lägger den diskussionen åt sidan. Imorrn kommer min mamma från USA. Det ska väl bli roligt :) Kul att träffa henne men också roligt att få Interpunk Tshirtarna!

Mycket action imorrn, föreläsning på förmiddagen. Sedan ska jag sy för allt jag är värd hela dagen. På kvällen blir det julbord med jobbet (äta och dricka julöl kan man göra även som invalid). Efter man proppat mig full med mat ska jag försöka ta mig till NH för luciafirande med IVP. Alltid kul att öla lite med gänget :) Kanske blire lite raj raj rentav?

Håll i hatten allihop. Nu ska jag lägga mig och läsa Att leda och arbeta i projekt.

Tillfällig sinnesförvirring ja.

För lite öl på senare dagar tror jag. Godnatt.

Tobbe The Man.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Den här mannen är min idol.

You made my day Tobbe!



YouTube

Det här med taxi.

Dagens I-landsproblem igen (antar att någon kommer kommentera eller i alla fall tänka så). Jag valde Umeå Taxi som mitt bolag när jag fick "färdtjänst" för att min erfarenhet av dessa chaffisar sen tidigare har varit utomordentligt festlig! Men nu senaste 3 gångerna jag har åkt har jag fått riktigt skumma chaffisar! En hade ingen radio på och satt och nynnade för sig själv, min första tanke var psykopat.

Imorse var taxin 10 minuter sen och chaffisen fnissade nervöst och dillade på om hur han jobbat natt i helgen och är van med natttrafik (ingen trafik). Jaha? Ska jag bli sen för det eller? Han var också konstig, halvfnissade hela tiden och prata om gud vet vad. Väldigt mycket underligt fnissande.

När jag skulle hem kom det en taxiBUSS. Så nu är man invalid och behöver tydligen en hel buss? Människan sa inte ett ord på hela resan. Tur han hade på musik i alla fall för det måste vara min absolut mest pinsamma taxiresa. Tur det var gratis.

Så slutsats, är taxiresor bättre på dyngan just för att man är dyng? Ja det är nog så. Ljuset är finally tänt uppe i kontoret. Haha. :)

Snark.

Kom just hem från skolan. Återigen en plågsam föreläsning, i och för sig är alla föreläsningar som börjar 08.00 plågsamma. Kan med stor säkerthet säga att efter denna har inte min pepp inför denna kurs stigit direkt. Utbildningsplanering, kan det bli tråkigare? Det enda man behöver komma ihåg verkar vara KSA. KSA KSA KSA upprepades konstant i typ 3 timmar. Knowledgde - Skill - Ability. Det ni.

Snart ska jag "skutta" iväg till jobbet mitt och höra när man ska infinna sig på julbordet imorrn. Måste ju vara i tid, tänk om maten tar slut! Gratis är ju så gott. Ska äta tills ja spricker, ska svälta mig hela dan och göra övningar så att hungern trappas upp. Jag är laddad på att svulla.

Framsteg med knät. Tror jag? Börjar närma mig 60 grader i alla fall. Är jag rätt säker på. 90 fram till fredag. Jobba jobba jobba!

ps. Ritade en snopp uppifrån i mina anteckningar idag. Ofrivilligt men ack så roligt.

Spänningen stiger...

Hade en jättebra idé för bloggning för några timmar sedan men den försvann ju såklart. Är inte det minsta laddad för att lägga mig eftersom jag börjar 08.15 imorgon, taxin beställd till 07.50. Jag är väldigt konstig när det gäller sömn. Oavsett hur länge jag sover pallar jag inte att kliva upp före 9 på morgonen. 7 är ju döden! Alltid totalt medvetslös och sur som få.

Undra hur blivande sambon ska tolka min morgon-pms. Haha stackarn. Känner inte ni ibland att ni önska att alla bara kunde hålla sig undan och knipa käft under morgontimmarna? Det som är mest störande med att kliva upp samma tid som resterande familj är att de är alltid före mig till frukost. Vilket innebär att jag blivr utan tidning! Då blir jag ännu mer sur. Usch. Men jag är peppad för nyponsoppa imorrn bitti! Min nya grej, hur gott som hellst.

Imorrn måste jag börja sy på riktigt. Det är bara 5 dagar kvar till sittningen och allt jag har är tygdelar. Kommer sluta som en naken julstjärna, kanske något för Playboy?

Gonatt!


Myslördag.

Hade myslördag med Ella igår. Vi lagade mat (KÖTT!!!! +pompa & bea) och hyrde två rullar. Se en rulle är ju aldrig fel. Vi såg Från Andra Sidan som är något av en rysare. Var faktiskt lite läbbig måste jag erkänna! Barn, benbrott och leder i mystika ställningar äcklar mig mer än något annat. Huvva! LÅT BLI LEDERNA DAMNIT! Så det var ett lyckat upptåg.

För att liva upp stämningen så slog vi på Simpsons Filmen och den slår ju aldrig fel. Homer är tamefan min hjälte jag kan se den där hur många gånger som hellst skrattar alltid ändå. Spiiiderpiiiig spiiiiderpiiiig... Ni som inte har sett den, gör det! Blev även lite ost och kex, dock utan vin. Länge leve Colan!

Har jag lyckats skaffa mig ett liv månne? Oj oj oj...

image99 image100
Bilder från CDON

Nu är det slut :(

Jag läste ut sista Harry Potter boken idag. Började igår och blev så fast att jag slukade den hel direkt. Var tvungen att veta, var tvungen att fortsätta. Kunde inte stålsätta mig! Vilken kraft den har. Rekommenderar alla mina följeslagare som gett sig på Harry böckerna att ta tag i saken och dyka ner i boken direkt! Ni kommer inte bli besvikna.

Är lite ledsen att resan kommit till sitt slut. Dessa böcker är i stort sett en del av min uppväxt. När jag började läsa dem var jag inte speciellt gammal. Det som är häftigt tycker jag är att böckerna har växt och mognat i takt med min egen uppväxt. Tror många håller med mig om att de senaste är mer mogna och mörkare till både ton och innehåll. Vet inte hur dagens "barn" kommer uppfatta dem men för min egen del måste jag säga att det har varit en fantastisk upplevelse att växa upp tillsammans med Harry Potter.

Som sagt många gånger tidigare är själva resan viktigare än målet. Det är ingen klyscha! Om det inte hade varit så hade du väl inte fortsatt läsa, uppleva och förundras. Att vara klar med en bok eller serie är som antiklimax, man har uppnått målet men känner samtidigt sorg över att resan är över. Därför hatar jag böcker med dåliga och ogenomtänkta slut. Den här är inte en av dem.

image98

Bild från CDON

Bio!

Ja jag vet det blir mastodont bloggning nu för jag hann inte tidigare idag och ska återigen iväg ikväll. Jag har ett liv! Helt otroligt! Sakna men säkert är det på väg tillbaka. Hihi :)

Guldkompassen var i alla fall king, är dock glad att kidsen bakom oss tog bort fötterna från stolsryggarna när filmen började. Har inte betalat 90 kr för att lukta på någons fotsvett i 2 timmar. Tur för dom annars hade jag säkert exploderat under filmens gång. Jag är ju trots allt elak.

Träffade även Toms lillebror på bion (lillebror är typ 1 år yngre än mig haha men kul att säga lillebror). Najs najs! Inte bara jag och Monica som satsade på första raden helt enkelt :P

Första raden var king. Isbjörnarna var gigantiska och ställningen helt fabulous! Benet rääääättt ut! Filmen var bra. Som en person som läst boken måste man ta avstånd från boken för att kunna uppskatta filmen. Den var väldigt mysig och bra gjord! Jag älskar att bli trollbunden av sagor på den vita duken. King fredag! Ska lätt se de nästkommande 2 rullarna. Man vill ju veta hur det slutar ;P I alla fall hur regissören tolkat fortsättningen, det är alltid spännande. Dock rekomenderar jag böckerna för dom är fantastiska!

ps. Fick en filmaffisch! Jag och kidsen. Haha. Den ska ramas in och sättas upp brevid Björklöven. Förstår fortfarande inte att jag gick med på det...

Kyrkan.

Gud (humor?!) jag vet inte ens vart jag ska börja. Kyrkbesöket var bland det läbbigaste jag har upplevt på länge. Här trodde jag att vi skulle se en kompis kör framföra någon slags julkonsert i Ålidhemkyrkans lokaler men ack så det utvecklade sig! Så fort jag steg in genom dörrarna och beskådade alla kyrbesökare blev jag rädd. Panikångesten smög sig på som från ingenstans medan jag inväntade min sanna vapendragare. Jiiises!

Värt att noteras är att jag typ inte varit i kyrkan på minst 12 år eller något sådant. Någon gudstjänst eller liknande har jag inte ens något minne av att jag har upplevt (har säkert upplevt men förträngt). Som tur var fanns det ingen präst och ingen gudstjänst utan endast en fantastisk kör som bjöd på en skitbra konsert. Är stolt Erik!

Men detta kyrkbesök öppnade återigen mina ögon till varför jag inte gillar kyrkan. Eller kyrliga upptåg. Tiggeriet mina vänner tiggeriet! Det står en man och pratar om något barnhem mitt i alltihopa där det finns en naken DÖV-BLIND-STUM pojke som ligger i sitt urin eller hur det nu var och verkligen förfasas över att något i den här stilen kan hända. "Kan ni tänka er något så hemskt? Kan ni ens föreställa er?". Ursäckta men tror han att vi lever i någon slags bubbla? Klart vi kan tänka oss klart vi vet. Händer ju massvis med hemska saker mest hela tiden. Klart man är medveten.

Vad jag inte gillar är att man målar upp tiggarhistorien och allt det där för att sedan gå runt med korgar och TIGGA pengar. Mitt bland alla så alla kan se vem "snåljpen" som inte ger något är. Tvinga människor som annars inte hade givit pengar att göra det för att slippa skämmas. Vad fan finns det och skämmas över egentligen? Om man inte har kontanter på sig?  Om man inte vill? Om man senast igår skänkte 100 kr till rädda barnen eller någon annan organisation?

Det går emot mina principer. Den smöriga historien var överhuvudtaget pinsam enligt min mening men låt gå. Hade de sedan upplyst om och ställt korgar där man kan lämna sina donationer på vägen ut hade det varit okej. Då är det upp till var och en. Då är det inte tiggeri. Jag hade inga kontanter. Så jag satt där som ett dumt fån och tittade på tjejen som kom fram till mig och skakade och viftade pengakorgen. Jaha? Undrar om de tar kort...

Tenta och tentafest.

Idag hade vi tenta. Det gick väl som det gick, inte omöjligt att ett godkänt kan klämmas in. Hoppas i alla fall! Måste nästan vara snyggaste snabbhetsrekordet för mig, klar på 50 minuter. Det längsta jag har suttit var 1 timme 41 minuter. Jag är snabb! Dock får man kramp i handen tycker jag, varför kan man inte skriva tenta på datorn? ;P

Oavsett hur det har gått är det brukligt att som student fira tenta med alkohol. Invalid som man är blir det inte några sådana aktiviteter. Nej nej nästa helg smäller det för mig på Julsittningen. Ikväll ska jag och Monica till kyrkan och se på när Erik sjunger (ja jag vet jag i kyrkan = komiskt) och sedan ska vi på bio och se Guldkompassen. Jag är peppad!

Fick U på sur enkätuppgiften men har fixat till den nu. Tog typ 30 minuter samtidigt som jag halvkollade på Rachael Ray. VÄRT! Aja ur världen i alla fall. Kanske sy lite medan man har tid? Vad gör ni en fredagkväll som denna?

Bad housewife del 2.

Bevisar återigen för mig själv hur kass jag är i hemmet. Eller så är jag bara tankspridd och förvirrad. Hoppas i alla fall på det senare eller i alla fall en blandning så att man inte är totalt hemmafru-handikappad! Lagade mat idag, råkade tippa ner ungefär en halv burk vitpeppar i den (smakade det som i alla fall). Så det blev väl sådär smarrigt. Får känna halsbränna och snuva imorgon till lunch ingen. Så peppande! Akta er för vitpepparn! It's dangerous.

Seriös student.

Idag har jag pluggat. Kan vara en bra idé eftersom det är tenta imorgon ;P Men det känns hyfsat bra. Gillar våra plugg-studiecirklar Monkan ;) Tror faktiskt det ger resultat. Måste bara kika igenom lite fler begrepp ikväll, man kanske hinner sy lite också? Yeah!

Mat mat mat den eviga frågan. Vad ska man göra för mat. Jättetrött men börjar bli hungrig så jag ska nog svänga ihop något. Snart :) Förslag? Ska gå fort och jag har typ inget. Haha.

Börjar få ont i halsen. Inte bra, jag överlever fan inte en ny halsfluss. Fett med drygt som ungdomarna skulle ha sagt. Dom har rätt ibland de där små liven. Kyrkan imorgon! Antikrist ska till kyrkan. Lika bra att förbereda sig inför julkrubban tänkte jag ;P

Hejja böjning!

Haha dillar så mycket om knät nu att det borde egentligen få en egen kategori. "Bitchens invaliditet" eller "Bitchens knä" kort och gott, vad säger ni? I alla fall var jag hos läkaren och sjukgymnasten idag. Böjningsfasen har börjat! Lyckades komma upp i 40 grader på första försöket. Sjukt snyggt! Jag är nöjd ;)

Så nu blir det massa böjning, böjning och böjning i en vecka, ska tillbaka nästa fredag för att kolla hur det går och få nytt träningsprogram. Läkaren vred och klämde på knät och kom fram till att det fortfarande är liiiten skillnad mellan det "friska" och det "dåliga" knät men vi får klarare besked när jag börjat styrketräna och fått tillbaka musklerna i vänsterbenet igen. Bådar gott i alla fall, det är ju bättre :) Nu traskar jag omkring i ortosen i 30 graders böjläge! Woho!

Fick i alla fall röntgen plåtarna från mitt knä, dags att rama in kanske? Minne för livet? ;P
image97
Bilder av The Bitch

Nervös som foen!

Snart ska jag till sjukgymnasten. Jag är jättenervös för böjandet! Hur ska det gå? Oj oj. Undrar om jag kommer få skäll om jag inte har varit nog duktig med min egna träning. Oj oj. Update kommer efter 12! :)

Ha en bra dag allihopa!

Jag måste vara världens sämsta housewife.

Seriöst karln har nog ingen idé vad han ger sig in på med mig. Idag har symaskinen fått mig att gråta. Jag vet inte vad jag gör för fel eller varför den är så elak mot mig men sist tyget fastnade i hålet (där undertråden kommer från) brast något i mig. All kämparglöd och vilja att slutföra detta (extremt idiotiska) projekt var plötsligt som bortblåst. Jag kände mig besegrad. Av symaskinen!

Efter att supporten tråklat ut tyget (jag lämnade symaskinen för jag visste att som en sann idrottare skulle jag ta till våld för att lösa detta problem och pajja allt) och några uppmuntrande ord på sms av Monkan (att jag inte ska ge upp) gjorde jag ett sista försök att bli sams med symaskinen. Det gick! Så nu har jag avslutat dagens sy-stund på god fot med monstret. Känns bra inför morgondagen!

ps. Alla fingrar intakta denna gång!

Mitt kära Ersi.

Var och såg mina brudar lira. Eller ja, några få av mina brudar och massa unga okända tjejer. Gick ju inte skitbra tyvärr men det var sjukt orättvist för de va faktiskt bättre. Saknar innebandyn fortfarande sjukt mycket varje gång jag är och kollar men njuter samtidigt av spänningen. Lite mer för varje gång i alla fall. I min värld hoppas jag väl fortfarande lite. Dock lite mindre för varje gång.

Imorgon börjar i alla fall fas 2. Är nervös men samtidigt förväntansfull. Hoppas hoppas hoppas det går bra. Tur jag har mängder med smärtstillande kvar för jag har hört rykten om att denna fas är smärtsam. Säger som Rambo: No pain no pain.

Var i alla fall trevligt på läktaren med mina invalida vänner. Känns alltid bättre när man är flera som plågas och förstår varandras situationer ;) Thanks brudar!

Jag har en vän!

Äntligen har jag övertalat någon att följa med mig och se Guldkompassen. Jag och min invalida vännina Monica har bokat biljetter, första raden (med härligt invalidutrymme för benen) i mitten! Fabulous! På fredag firar vi tentan med att gå på bio! Så roligt :)

Julkalender.

Eftersom jag inte är det minsta pigg på morgonen är inte julkalendern något alternativ. Nåja kanske om jag ser på internet i efterhand för sömn på morgonen är de bäste. Nu till en mer upprörande sak. Min chokladkalender är paj! Chokladbitarna sälar runt bakom luckorna utan någon som hellst ordning! Idag åt jag "fel" chockladbit! Så nu kommer någon lucka bjuda på grym besvikelse. Kul att öppna en lucka i chokladkalendern och inse att den är tom. Finns ju inten poäng för en chokladkalender utan choklad!

Beautiful morning.

Finns det ett bättre sätt att starta dagen än att se gårdagens avsnitt av Days i repris? Jag tycker det är helt fabulous i alla fall. Känner mig lite "under the weather" idag men det gör jag väl alltid när jag är nyvaken. Hoppas det blir bättre. Hade ju faktiskt tänkt att börja läsa statistiken idag, innan Monica kommer förbi för pluggcirkel ;P

Näe hörrni back to Days! Vakna till liv för att käka frulle. Tjoho.

Där fick ni Södra Sverige!

Umeå regerar! Norrland likaså, Umeå blir nu den dyraste gatan i Monopolspelet. Häftigt tycker jag! Var många andra norrlandsstäder också. Man blir liksom stolt inombords ju! :)

Läs hela artikeln på Aftonbladet.

Jag är ett "fuckhead".

Ja mitt herrskap den här dagen blir bara bättre och bättre! Nu är man ett fuckhead för att man använder DH som förkortning för Desperate Housewives. Tyligen är det även benämningen för Dr House och Desperate ska vara DHW. Vafan två ord två bokstäver vem fan bryr sig om House?

TV världen är fasiken snårig. Sist fattade jag inte VBL, vafan Days är Days och inte Våra bästa år. Någon måtta på galenskapen får det väl ändå vara ;P

WTF???

Ja idag kanske inte utvecklade sig sm man hade tänkt när man vaknade. Hade redovisning och opponering idag, sådant brukar gå relativt smärtfritt och gå bra. Idag fick jag och Monica så mycket skit att jag inte ens trodde det var möjligt! Kunde i alla fall försvara oss tack och lov och det mesta gick att förklara. Hur som hellst tycker jag inte att man ska haka upp sig på petitesser när det gäller sådana här saker. Blir bara fjantigt, inte det minsta konstruktivt.

Fingret mår bättre nu kan jag skriva igen :)

Lite nervös nu, ska till sjukgymnasten och börja böja benet på torsdag, tror jag kommer få skäll. För att jag inte varit nog duktig med mina övningar! Jag försöker ju i alla fall, det borde räknas väl? Den som lever får se i alla fall.

Att bo hemma leder vissa dagar till extrem huvudvärk och livsångest. Bara 1½ månad av av denna "korta" sejour så vi får se hur det blir sen :) Snart Desperate Housewives! Yeah. Tur man får se Days imorrn, har lite abstinens!

Sillisar. The big question.

Igår (eller inatt) surfade jag på "killsidor" som Moore och Slitz. Ja fråga mig inte varför, kanske av tristess? Faktum är att dessa är väldigt underhållande! De ska alltid förklara för männen vad vi tjejer vill ha och hur vi fungerar! Som tjej är det oerhört fesltig läsning. Gärna "enkät undersökingar" som egentligen innebär gå-på-stan-och-fråga-brudar. Enligt Moore vill vi tjejer bli gangbangade på ett biljardbord och knulla runt i Playboy Mansion. Vänta jag trodde det var män?

Något som jag framförallt fascinerades av, vad är det mer killar och sillisar? Vad är det med tjejer och sillisar? Vad är det med sillisar? Man ser alla dom där tjejer på "herrmagasinens" framsidor, de är typ 157 långa väger 40 kg och har 45 kg inplantat framtill. Hur ser det ut? Det är ju inte ens snyggt, they look like aliens damnit (nej jag är inte avundsjuk, har stora fina boobs). De flesta av dem ser ut som att de har ballonger eller något framtill. Fast fördelen med att vara framtung är väl att man ofta måste luta sig framåt (och då ser de automatiskt ut som att de väntar på en dolme bakifrån). För det är väl de ni killar vill titta på, eller? :)

Sist men inte minst slår jag ändå ett slag för dessa sidor, ja jag hade roligt! I jämförelse med Aftonbladets sexupplysare där kvinnor skriver in och frågar om de ska ta tillbaka sin otrogne pojkvän för 75e gången i raden, i Moore och Slitz behandlar läsarfrågorna områden som sneda penisar (bananfenomenet), blåsteknik och hur i helvette man ska få sitt första ligg. Där snackar vi intressant läsning!

Århundradets bedrift.

Jag sydde mig i Fuck-You-Fingret.

Ni läste rätt. Nålen gick av. Längst upp typ, supporten sa att det händer typ aldrig. Nej jag vet inte hur jag lyckades eller hur det gick till. Nej det var inte meningen.

Jag har ont i fingret nu. Symaskinen hatar mig.

The Golden Compass.

Satt och surfade på SF's hemsida och såg att första filmen till Philip Pullman böckerna jag nyligen läst har premiär 7e December! Så sjukt sugen på att gå och se den, äventyrsfilmer ger mig rysningar. Fick gåshud över hela kroppen när jag såg trailern så nu måste jag bara övertala någon som vill gå och se den med mig!

Blir ju inte direkt mindre sugen när jag ser att Mr Hot (nye Bond) Daniel Craig finns med på rollistan som Lord Asriel. Grrr...

image96

Bild från http://www.goldencompassmovie.com/

Ett korkat och onödigt inlägg.

Ringde på dörren nu. Blev chockad, förvånad och stressad. Jag står där med knullrufs (utan knull) och mina härliga flanellshorts och öppnar dörren för en FedEx gubbe. Han tittar konstigt på mig och ger mig ett paket. Haha. Då har man strippat för postgubben också. Yeah!

Denna dag inte ett liv!

Förstår inte varför jag har så svårt att mobilisera mig och göra nått viktigt. Har massor att göra men blir det några barn gjorda? Svar nej. Sitter här i mina flanell-shorts och ser på Days. Det är i och för sig en sjukt bra sysselsättning. Men man kanske skulle plugga eller sy eller något annat vettigt. Det är dock svårt att fokusera på saker när Days är på TV, jag är liksom fast, beroende!

image95
Bilder av The Bitch

Då var det måndag igen.

Måste erkänna att det går sjukt fort fram nu. Om 13 dagar fyller jag år, uppnår 22:an och får förhoppningsvis paket! Förresten har jag bestämt mig för att think-outside-the-box detta år, har önskat mig smörgåstårta istället för bakverk. Dregglar av att bara tänka på smörgåstårtan! Dreggel dreggel dreggel...

Mamsen kommer ju 11e eller hur det nu var och det är ju snart! Nästa vecka typ. Jag måste erkänna att jag är grymt förvirrad. Ja, jätteförvirrad faktiskt! Händer så mycket nu min hjärna kan inte ta in det! Tenta på fredag man kanske ska börja plugga? Jaaajaaaa... jag ska :)

Julsittning helgen efter tentan och sedan den 20e kommer ju faktiskt mannen. Sen är det ju jul och hela den baletten, orkar inte ens gå in på den saken djupare. Det här med julklappar, när fan ska man hinna med det?

Hög pepp-faktor!

Jag kan typ inte beskriva i ord hur peppad jag är på flytten söderut nu. Alla tvivel och rädslor är som bortblåsta för stunden, jag har istället fyllt min hjärna med inredningsplaner! Honey är lika excited över att göra om och piffa till lägenheten, även om det är jag som får orgasmer över nya tallrikar. Haha jag måste vara på sjukt bra humör för jag gick med på en Björklöven affisch!?!?! Är jag full månne?

I alla fall vad mer har man gjort idag, förutom att söka sängramar och annat skit på nätet har jag faktiskt duschat, ja det är en stor bedrift för mig! Har haft skräck i lång tid sen senaste och ja det var ett tag sen. Nu är jag ren och fräsch, grymt skön känsla faktiskt! Kanske underskattat det här med dusch ändå...

"Ledig" imorrn igen. Har tänkt att krycka förbi jobbet och hälsa på (dessutom sno recept på lök och senapssill till julen, jag gör grym sill!) och sist men inte minst blir det förberedelser för redovisningen på tisdag. Måste ju börja sy också annars är jag väl klar till nästa års julsittning.

Nighty peeps!

Vatten över huvudet?

Jag tror mitt lilla projekt kommer gå käpprätt! I'm shaking over here! Sitter och försöker tyda beskrivningen men förstår inte mycket här i världen. Varför föddes jag inte som sykunnig-kvinna??!?!?! Aja frågar supporten först sedan om det känns för avancerat syr jag bara ihop delarna. Har ju trots allt delarna, kan väl inte vara så svårt att foga dem samman? ;P

image94
Bilder av Junior

Jaaaa jag visar crack när jag sälar! Invalid är en daglig prövning! :)

Morgonstund har guld i mun, eller?

Jag är seg idag också. Jises! Händer inte mkt i min tillvaro men jag ska fan klippa ut de där remsorna. De ligger på golvet här brevid och hånar mig. Grymt störande! Gillar inte att bli hånad av tyg. Förövrigt är jag sjukt peppad på flytten nu :) Vi har planerat massor och jag tror det kommer bli skitfint! Pepp pepp :)

Kan alla bakfulla jävlar sluta sova!? Jag vill ju ha sällskap ;P *Ego*

Chips och dreggel.

Nu är det dags för en av mina favoriter. Brad Pitt i filmen Troy! Har fixat chirre också så man har nå snacks medan man spanar på snyggingen (varva dreggel med föda alltid bra koncept). Hunken har ju allt i den här filmen, han kan slåss med svärd, han är vältränad, han är lättklädd och sist men inte minst han är svettig och smutsig! Mums mums mums...


image93

Sömn-rekord.

Ja idag vaknade jag inte skit-tidigt! Haha men ett telefonsamtal till 06.00 på morgonen kanske fixar sådana biffar. Men det var ett fabulous samtal så det var värt slöseriet av natten :) Idag sov jag till 13 och det skulle säkert varit längre om inte pappa hade börjat dammsuga. Såhär länge har jag inte sovit på år och dar! Ganska skönt, trots att jag är lite seg.

Efter frukosten ska jag minsann ge mig i kast med klippandet, sen ska det nålas igen och börjas leka med symaskinen. Hoppas jag ;P Spännande att se hur blåsan utvecklar sig! Ha en bra dag.

Jag är fortfarande kär :)

Jag ger upp kampen.

Nu ger jag upp kampen mot viscos tyget för dagen. Mitt knä värker och jag är lika svettig som anfådd (vilket innebär grymt mycket!). Kommer upp bilder imorgon på min kamp, för jag måste ladda kameran. 4 remsor kvar att klippa ut, kan säga att remsorna är det värsta! Sladdrigt jävla tyg som ska klippas i sladdriga smala remsor hur tror ni själva det ser ut? FÖRDJÄVLIGT kan jag säga. Men med tanke på sömnsmånen hyser jag fortfarande hopp till att denna blåsa kan gå vägen. Imorgon återupptar jag kampen med saxen för att förhoppningsvis börja jobba symaskin.

Att det ska vara så svårt att vara kvinna! Ska inte kvinnor kunna sy pch sånthär? Borde ju för fan vara medfött.

Aja nighty peeps.

RSS 2.0