Västkusten here we come.

Då var det dags. Jag har inte packat jag har inte duschat men en tripp till Grand Canyon har vi köpt :P Ska ta tag i allt det där snart så man är klar tills man ska sova. Åker tåg tidigt imorrn till flyget, är fasiken lite nervös men det blir jag alltid när det inte är en genomtänkt charter som fixar allt. Det blir mer av ett äventyr när det finns massa faktorer som kan gå åt helvette!! :) Men som sagt, allt löser sig på ett eller annat sätt, det tror jag i alla fall på! Tusen gånger säkrare än Gud och grejer.

Så nu bär det av till Las Vegas för oändligt partaj, sol och paraplydrinkar!

Sedan blir det Grand Canyon, måste man för fan se när man är där i krokarna, blir en najs bussresa i en lyxorious coach eller vad dom kallade den på hemsidan.

Sist men inte minst ska vi till Hollywood, nämligen Los Angeles och mingla med stjärnorna samtidigt som vi steker på Santa monica och Venice beaches.

Det blir nog bra det här!

New York, New York.

Start spreading the news
I'm leaving today
I want to be a part of it, New York, New York
These vagabond shoes
Are longing to stray
And make a brand new start of it
New York, New York
I want to wake up in the city that never sleeps
To find I'm king of the hill, top of the heap
These little town blues
Are melting away
I'll make a brand new start of it
In old New York
If I can make it there
I'll make it anywhere
It's up to you, New York, New York.


Ja då har man gjort comeback till kanske världens bästa stad, New York. Det är faktiskt min hittils absoluta favoritdstad i världen för jag har alltid så roligt där och trots att detta var andra besöket fick ja oändlingt många nya intryck i min sönderstekta hjärna ;P Man kan verkligen säga att vi hade tur med vädret för det var soligt och fint men samtidigt blåste det så man smälte inte bort och kunde nyttja dagarna till att strosa omkring. Resan började med att visatte oss på en Chinese-Bus som gasade oss till New York på ungefär 1 h 40 min, mycket bra fart! När vi kom fram tog vi oss en äkta Yellow-Cab till hotellet och gjorde oss hemmastadda för att ge oss ut och utforska omgivningarna.

Efter ett bra tags promenerande och lite fotografier, plus att jag inser att jag har glömt att ladda min kamera vilket i sin tur innebär att jag har väldigt få bilder från denna underbara stad, men Josie & Junior har fler så ja ska lägga upp mer här senare. I alla fall var vi varma, törstiga och trötta så vi besökte såklart en Irish Pub för lite alkoholhaltiga drycker och samtidigt kolla lite baseboll (det var en sportpub hur tur har man inte ibland?). Efter en öl, lite baseboll och grymt skn musik gav vi oss iväg till vårt Manhattan hotel (38 th & Fashion Ave) för att fräscha upp och vila lite inför lördagskvällen.

Somn nämn ovan bodde vi hyfsat i smeten med tanke på att Times Square är på 42nd. Vi gav oss ut för att spana kvällen och jag upphör aldrig att förvånas över allt liv i NY en lördagkväll. Sjukt mycket folk ÖVERALLT, alla är på väg nånstans alla uteställen och restauranger är smockade, jag menar få ett middagsbord på Hard Rock Café hade varit en dröm hyfsat svår att uppfylla. Så vi nöjde oss med barhäng såklart ;) Värt att noteras var att vi hade världens bästa servitris på Hard Rock, och när vi gick börjde hon jaga oss för att vi hade betalat för mycket, vi sa "It's your tip!" och hon vart helt chockad och sa "Oh it's too much, are you sure?". Gud så söt! 2 Cosmopolitans senare var jag hyfsat i form (det är otroligt vad värmen gör en lättpåverkad) och vi strosade vidare uppåt längst Broadway och det var action på nästan varenda gata upp till Central Park.

Söndagen blev mest shopping vi var ute och gick i typ 7 timmar tills fötterna dog. Jag slog till på en assnyg Hard Rock Café tshirt och ett par quiksilver surfarshorts, Josie gick lös lite mera :P Söndagkvällen insöp vi sista unset av New York by night och på måndagen bar det av downtown till lower manhattan. Där gick jag och Junior på "Bodies - the exhibition" hur coolt som hellst en utställning med riktiga döda kroppar, muskler, skelett, nerver, blodkärl osv. Helt enkelt en fantastisk upplevelse, kolla in websidan: http://www.bodiestheexhibition.com/bodies.html

Sist men inte minst åkte vi på en båttur för att spana in Frihetsgudinnan lite närmre, återigen dom andra två i sällskapet har betydligt bättre bilder än jag så det kommer upp efter nästa tripp men en liten försmak kommer här :)





image32

Rocky trappan!

Ta ta tadada ta ta ta ta ta taaaaadadadatatatata..... Man kan sjävklart inte besöka Philly utan att besöka den berömda rocky trappan. Så efter en trevlig middag på stan styrde vi kosan mot Muséet och den kända trappan. Den var rätt hög och det tog en stund att ta sig upp för den men jävlar vilken utsikt och vilket väder! Dock hamnade man alltid med ögonen mot solen så alla bilder har mongo fejs och kisande ögon men vafan, den bjuder vi på! Besökte även museét och jag kom fram till att mordern and contemporary art är mer min grej än nakna feta 1600-tals brudar. Hittade tillomed en tavla jag faktiskt gillade skitmycket, man kanske ska slå till på ett köp? Haha.

Känslan uppe på trappen är i alla fall king of the world. I sure am.

image31

En shoppingdag downtown Philly.

En tjej känner from time to time att hon behöver unna sig något nytt, eller helt enkelt att man har lite och göra så man vill shoppa för det är trots allt en aktivitet! Hur som hellst var det en fin solig men inte äckligt varm dag i Philly så vi drog downtown. Efter några timmars strosande i affärerna och ett och annat kap på rean blev vi lite hungriga så vi köpte oss varsin sallad och satte oss i parken (Rittenhouse SQ) och käkade. Trevligt som det var kände vi att något saknades. Därför satte vi oss på en uteservering och tog varsitt glas vin! Josie rött såklart och jag slog till å ett glas Rosé. Hur mumsigt som hellst! Rosé är fasiken som att käka efterättt, gött gött gött!




image30

Vin, vin mera vin.

Ibland känner man sådär på kvällskvisten att det skulle vara gott med nått gott! Detta kan i vissa fall vara lite glass? Eller kankse lite godis? Eller öl? Men i detta fall var det solklart. En flaska inhemskt rötjut va precis vad vi behövde :) Så vi pallrade ner oss på spritbutiken och där fanns det oändliga val av rödvin, värt att noteras är att jag är kass på rödvin hur fan ska man veta vad som är gott? Som vanligt tog vi till vår lilla överlevnadsguide, nämligen Sex and the city. Där talades det om vin i Napa så vi köpte vin från Napa.

Ladies and Gentlemen, det var bland det godaste rödvinet jag har ever druckit! Napa is the shit! Värme och svett is the shit också för efter en halv flaska var kom dimman. Billigt och bra ;) Dessutom var lyckan gjort när jag äntligen fick visa leg!!!!! Tackar :)




image28

Makeover.

Japp idag blev det dags för en makeover! Jag som vanligt less på mitt hår och min utväxt bestämde mig för lite slingor för att förgylla toppen av min skalle :) Några farhågor fanns väl och en del tveksamheter men man är väl en cooling så vi köpte färg och idag överlämnade jag mitt hår i Josies händer! Det visade sig vara ett klokt beslut och resultatet kan beskådas nedom! Josie gjorde ett himlarns bra jobb. Vad har jag mer gjort idag? Läst ut en bok men jag måste erkänna att jag vart besviken för den var inte så bra :P Slöseri med tid? Njaaa på semestern finns det all tid i världen! Mamma kom hem från Mexico idag så det var roligt. På lördag åker vi till New York men innan dess ska vi lyckas med en rödvinsfylla ikväll. Mot spritaffärn!!!!




image27

"Can I see some ID please?"

Ja då var det dagen efter Atlantic City. För min del personligen blev det mest degande och chillande. Jag har faktiskt varit helt slut efter gårdagens full day of fun. Dagtv är inte mycket att hänga i julgranen, jag menar man ser på Days of our lives och känner igen ungefär 4 skådespelare och karaktärer så man är något lost. Läste i alla fall ut Jenna Jamesons biografi eller vad det är, mycket intressant och jag rekommenderar gärna vidare!!

Det är fortfarande äckligt varmt, mycket svett har övervunnits och vi taggade hela dagen för en liten rödvinsfylla ikväll åsså stängde spritaffärn tidigt idag av alla dagar. Schysst? Näe. Vi köpte i alla fall toapapper. Yeah! Har även köpt hårfärg så imorrn blir det slingor (och rödvin förståss). Får se om man blir nå het ;)

Till allas vår förtjusning regnar det just nu (det är kväll) och åskar!! Helt otroligt. Det är dock fortfarande varmt. Nu ska jag sova innan jag svettas ihjäl, vissa dagar är det fan jobbigt att vara vid liv :P Nya tag imorrn! Morsan kommer hem från konferens i Mexico och vi ska boka Las Vegas resan. YEAH!

ps. Halebop kan dö och jag känner mig naken utan mobilen.

Atlantic City.

Japp idag bestämde vi oss för att stadigt vägra detta eviga svettande så vi tog vårt pick och pack och stack till pensionärernas paradis och havet, i Atlantic City. Självklart försov vi oss och missa pendeltåget som planerat men vi hann få oss biljetter och platser på New Jersey Transit bussen ändå! 10.30 var vi på plats (vi och 20 pensionärer dårå). Vi tog oss till beachen och vilken fröjd!!! Vilka vindar, kallt svalkande vatten, iskaffe från Starbucks, vad mer kan man begära? En snubbe som sålde glass, ett gäng uns-uns-bergarn afrikanska amerikaner med en stereo och r'n'b strömmandes ur högtalarna. Jävligt najs med andra ord! Läste ut min fjärdebok, Wizard and Glass i Dark Tower serien så nu ska jag ge mig hän 5:an med stor spänning. Läste även lite i Josies Jenna Jameson bok. Jenna är fan spännande ;) Idag har jag faktiskt slagit rekord! Låg på stranden oavbrutet i solen i typ 5 timmar. DEt är otroligt,me vad som är mer otroligt är att jag bara har bränt mig i fejs och på ena långsidan (!?). Mycket mystiskt och fejjan svider lite men det vare värt. Färg på huden here i come! Kanske inte är snövit när jag återvänder till sverige i mitten på juli ;)

Vi åt middag på en typisk "All-you-can-eat" buffé, även där tilsammans med pensionärerna. Mätt blev man! Mycket bra. Vi tog oss ven en tur på ett Casino för att kolla in tanterna vid de enarmade banditerna, jävlar vilken syn! Så koncentrerade och inne i sitt spelande, vissa såg ut att ha suttit där i evigheter. Epilepsi nästa? Junior lyckades bryta mot 2 lagar, nämligen att fotografera på casinot och att vistas där när hon är under 21 :P BRA JOBB JUNIOR! Största besvikelsen var att ingen ville se mitt eller Josies leg, varken vid ölköp eller inträde på casino. Ser jag gammal ut eller? VAFAAAN!

Trots alla roliga händelser, bland annat den klappande mannen på bussen (ingen kunde sova för han klappade händerna jättehögt typ var 10:e minut) och diverse pantertanter i matchande över och underdelar färgmässigt (en tant fullt klädd i knallrosa, yeah!) och sist men inte minst alla skärmhattar och mössor och kepsar. Med allt detta i minne vill jag dra dagens, vilket är...*trumvirvel*

... en ÖL på Beach Bar! Efter allt stekande i solen tyckte vi att vi förtjäna lite After-Beach så vi tog oss varsin Miller och den var iskall och ljuvlig. Detta är tvättäkta semesterlycka!


image26

Svetten bara rinn.

När vi tar oss samman på morron brukar vi göra ett försök att gå ut och lägga oss i Burholme Park eller på gräset på gården här och jobba på brännan, dock lyckas man bara hålla ut i 1½-2 timmar för det är så satans varmt! Inte en vind i sikte och inte ett moln så lång ögat kan nå. Enligt väderrapporterna närmar vi oss 90 F och det känns svettigt värre! Om det är något jag ogillar starkt så är det oförtjänad svett. Och den varan finns det gott om här eftersom det är asvarmt varje dag! Jag vill även tacka den som uppfann starbucks och dess goda kaffe, mm-mm-mm! It's a lifesaver. Man svettas även nattetid, AC'n är en gudagåva och den är på praktiskt taget dygnet runt. jag och Josie näckar ock fläker oss och ska inatt placera sängen precis där fläkten blåser. Gud så skönt!!! Om detta väder håller i sig kanske man lyckas bli nå brun? ;P Seeee ya!


image25


"I love to hear you speak!"

Japp då var man i USA igen :) 2007's trip innehåller inte bara mig utan även mina två kära reskompanjoner, Junior & Josie. Junior för er alla som inte varit med och följt mig tillräckligt länge är min lillasyster. Efter färre om och men än man kunde ha föreställt sig var vi inne i The land of opportunity, United States of America. Vi lyckades ta oss på pendeltågen och till morsans mysiga tvåa i Fox Chase. Redan första dagen efter att vi hade anlänt och dött rätt tidigt på kvällen bestämde vi oss för att dra ner Downtown och checka in vad Philadelphias centrum hade att erbjuda. Vi steg på pendeltåget och satte upp våra biljetter. Vår ursprungliga plan var att gå runt i Old City och kolla på sevärdheter men det slutade med att vi mest planlöst gick runt och missade alla typ :) Satte oss ner på en sushi restaurang för lunch (jävligt gott) och efter det köpte en Starbucks Coffe to go och satte oss i Washington Square parken och avnjöt denna dryck. Vädret var fint men inte alltför varmt så vi låg där och läste lite och hade det mysigt. Jag är förövrigt segast på att dricka kaffe tydligen. Jaha?

Vi såg lite film och lyckades hålla oss vakna en timme längre än föregående kväll. Hurra!!!

Nästkommande kväll hyrde vi film på Blockbuster, det gick inte skitfort att välja när 3 starka viljor ska komma samman men det slutade med The Holiday och Little Children. När vi stod där och försökte komma överens och argumentera och håna varandra kom det fram några amerikanska boys och frågade vart vi va ifrån. Tydligen, they love to hear us speak :P Vi såg The Holiday på kvällen och den var faktiskt riktigt bra, hur rolig som hellst och ja det kom lite vätska ur högra ögat men bara lite :)

image23

Snart USA!!

Ja jag vet att jag inte har varit aktiv på länge med finbloggen men nu ska jag sätta lite fart med tanke på allt roligt som kommer hända :P Har hänt en hel del sen jag bloggade sist vet inte ens vart jag ska börja men senaste är väl i alla fall Berlin med Claes, det var en riktigt rolig helgtripp och det var skönt att åka bort lite och vara ledig. Vi gick på en restaurang där man satt i mörkret och käkade och alla servitörer var blinda, hur cool upplevelse som hellst jag rekommenderar det till alla som ska besöka Berlin!

Sedan kom Brännbollsyran 2007 där Årsmark tog sig till slutspel för första gången, att vi sedan sög på bakfyllan i första matchen är en sak men att vinna gruppen och vara en vinnare var belöning i sig!! Sedan lirade jag även med Brännbollsborat som bestod av tjejerna i klassen och det var roligt även om Claes tyckte jag var äcklig som hårig Borat. Jag tyckte ja va skithet! Aldrig njutit så mycket av att ha ett rejält paket mellan bena ;)

Sedan hände väl inte så mycket mer än att brudarna for på en svinarresa till Rhodos, Grekland. Det var faktiskt en upplevelse med många lustiga upptåg, mycket sprit, lite solande (från min och Monkans sida) och god mat, länge leve äkta grekisk tzatziki! Som valigt, det som händer i Grekland stannar i grekland! Men kul hade vi :) Dock börjar det kännas som att chartertåget har gått nu så det är dags för nya äventyr, vi har även gjort en göra innan vi dör lista, vet inte om jag ska publicera här men eventuellt ska jag säga till när en punkt är slutförd i alla fall!

Nu bär det snart av till usa.. jag har inte ens packat än men tvättat i alla fall! Vi såg FC Kjell losa mot serieledarna ikväll i korpenfotboll, men Faxen #7 var en riktig stjärna så han är min nya idol i fotbollsvärlden i alla fall. Låt mig köpa en matchtröja!!! Torsdag morgon påbörjas resan till Usa, jag är nervös (som alltid för ja förbereder mig för det värsta och massa problem) men jag är även sjukt taggad och full av förväntan för vi ska ha så jävla roligt! Hoppas bara kreditkortsgrejjerna kommer imorrn annars har vi ett litet problem på halsen, VISA kan dö, studenter behöver också kredit!!!! :)

Till helgen är det Formel 1, det är faktiskt i USA men jag ska tyvärr vara bänkad framför TVn istället. Ta dig samman nu Räikkönen. FÖR FAAAN!!!



image18

RSS 2.0