Syjunta 2007.

Japp jag kom igång. Till slut! Nu har jag paus och är alldeles svettig! Ansträngande att kräla runt på golvet liggandes raklång på mage. Det är min enda golvpose med tanke på icke-böjbarheten på ena benet. Det är typ som att göra rygg och arm hävningar konstant! Kan jag räkna detta som workout? Nästan allt utritat, sista remsorna kvar sedan ska det börja klippas. Nedan ser ni en kass bild på klänningen som ska bli, fast min blir kortare ska bara ha ett "lager" kjol.

Jag är peppad, jag är pysslig jag är grym!

(Detta nyvunna självförtroende kommer från att min "Support" är hemma igen. När supporten finns tillgänglig känns ingenting omöjligt. Inte ens att jag ska sy en klänning och att den ska bli bra!)

image93

Bilder av The Bitch

Trögstartad som få...

Nu har jag typ tagit på mig nå kläder, typ ätit frukost och typ tagit morgonens första gudomliga prilla (hur jag ska lyckas sluta efter nyår vet jag fan inte). Har ju massor att göra, varför gör jag inget? Måste fasiken ta mig samman snart. Annars kommer det här gå illa.

Lite städning och organisering hemma för att sedan kanske ta en promenad och hälsa på jobbet. Med promenad menar jag en sträcka på ca 700 meter ungefär. En dusch innan dess vore väl inte helt fel heller? Fast efter "promenaden" lär man vara svettig igen. Är det värt besväret?

Hi hi hi.

Idag är jag kär. Fan vilken skön känsla det är egentligen!
.
.
.
.
.
.
Neeh kanske lite frulle på den. Saknar.

"Är DU händig????"

Näe!!! Men jag försöker!!! Det är sådana frågor jag får när jag försöker förklara att jag ritar av och klipper mönster till klänningen jag ska försöka sy. Ja, världens människor verkar inte ha någon tilltro till min kreativa sida men jag ska bannemig inte ge upp för det! Fuck off!

Tillbaks till klippandet av mönster, snart klar för dagen. Kul med pyssel ;)

Jag ska bli en Jul-stjärna.

Nu har vi köpt biljetter till Julsittningen den 14e December. Så nu har man verkligen något att se fram emot! Måste börja jobba på outfitten, bara 2 veckor kvar och vi har verkligen gått all-in som vanligt! Monica ska vara en Julgran och jag ska klä ut mig till en Julstjärna. Har för detta ändamål shoppat glitter-ballerina skor, kropps & hårglitter, en "fristående" batteridriven ljusslinga som jag kan vira in mig i och lysa upp Corona hela kvällen, ett silver diadem och sist men inte mins ascoolt silvertyg som jag ska sy klänning/star-outfit i.

Ja ni hörde rätt jag ska sy. Nåja försöka i alla fall! Är hur peppad som hellst nu! Ska fixa fram något mönster och börja pilla med skiten ikväll. Pepp pepp pepp! Invaliden ska på fest! :)


image92
Bilder av The Bitch

Nu blir det fullt ös!

Idag ska jag faktiskt vara upptagen, ska fara nu och köpa sittningsbiljetter, käka, börja julshoppingen, boa och sist men inte minst: plugga. Japp såhär aktiv har man inte varit på länge. Håret är skitigt så på med mössan så köööööör vi.

Jag brukar normalt vägra köpa julklappar före december men en dag innan kan väl inte vara en dödssynd? Eller? Som invalid måste man ju passa på när någon vill "frakta" omkring en ;)

Dagens citat: "borde va en film från hennes föreläsningar som förklaring på döden i ordboken" - The Bitch

Ps. Är det bara jag som stör mig sjukt mycket på bruden i BaByliss reklamen som går som att hon blivit påsatt i röven av ett X antal snoppar av Rocco-storlek?

Morning Sunshine.

Vet inte om the sun shines så mycket här just nu men jag har fått sova ut. Sjukt skönt! Ska plugga lite med Monica idag, kännas stabilt. Dock undrar jag om hon sover? Hade ju tänkt köpa sittningsbiljetter idag. Hrrm men jag vill ju inte väcka henne hon har ju missbrukat sömn senaste dagarna. Sista sittningen med IVP-Umeå gänget. Jises.

Hade något av en low-day igår. Det händer ibland när tristessen och eländet även kallat mitt nuvarande invalida liv blir mer påtagligt. Idag är jag dock game igen. Tror jag?! Drömde att jag jobbade ;P Måste ringa jobbet...haha! Nemen vi får se som pappa säger är ju inte pengar allt i livet. Eller? Usch måste sluta vara en sådan penga-kåt-hoe. Hälsan först, eller hur var det?

Exakt en vecka till böjning nu. Shit vad fort det har gått. Om en vecka har jag överlevt 6 veckor 2 dagar. Bra jobb tycker jag! Snart tar livet en helt ny vändning, böjning öppnar upp för helt nya möjligheter! Bort med kryckan. Tjalalala...

Barbie anfaller?

Nu slutar jag surfa. På allvar! Det har gått för långt och världen börjar skrämma mig. Surfar runt i godan tro om att allt står hyfsat rätt till i världen och vad får jag beskåda. En liiiiiten liiiiiiten rosa verktygslåda. För tjejer. Med en liiiiiiten liiiiiten rosa hammare i. Ett rosa vattenpass. Andra små söta rosa vertyg. Sist men inte minst har lådan den viktigaste av alla komponenter i en verktygslåda. En spegel. Hur skulle man klara sig utan liksom?

Ge mig en fet svart verktygslåda med en fet svart hammare i så att jag kan spika ännu fetare hål i väggen.

Vad har man en liiiiten liiiten rosa hammare till? Att spika småååå smååå rosa spikar. Och hur ofta uppstår detta behov?

Dagens citat i ämnet: "jag skulle behöva en större för min är överfulll av manliga stora verktyg!!!!" - Monica

image91
*Slår hammaren i bordet*

Sur-Skandia.

Om det är något jag inte gillar att ha och göra med så är det försäkringsbolag. De är elaka, långsamma, dryga och säger "Mmmm...aaaaaa..mmm" hela tiden. Framförallt går det tydligen inte att komma fram till rätt person heller. Finns ett nummer på mina papper att ringa, som är till växeln. Jag ringer växeln och förklarar mitt ärende och hon kopplar mig till "rätt" avdelning.

Tjii fick jag! Kopplades om 4 gånger för jag hade tydligen hamnat fel. Hur fan ska jag veta vart jag ska om inte ens de vet? Till slut hamnade jag på olycksfallskada för barn och ungdomar. Haha jag är barn och ungdom! Hör på den :) Tydligen hade mina papper kommit in för 2 veckor sedan men de "har inte hunnit behandlar mitt ärende", no shit Sherlok.

Efter många om och men skulle det vara löst med min pensionärstaxi till nästa vecka. Kul att det är 2 veckor kvar på min beviljade färdtjänst då. Jättekul! Bra att ni är snabba på Skandia. Verkligen...

Det lustigaste var telefonsvarar tanten som sade "Du är placerad i kö, dröj kvar ditt samtal är viktigt för oss!"  Hyckleri på hög nivå någon? Den 23e Oktober 2008 får jag höra av mig angående sveda & värk, bestående men & ärr och invaliditetsgrad. Tjoho då ska jag bli rik. Blir dyra julklappar från mig 2008 ;)

Reliabilitet kontra validitet.

Idag har jag gjort min ansträngning redan. Tycker jag i alla fall! Var på föreläsning imorse, 8-10, dock övergav Axelmannen mig med all rätt efter en timme. Trodde denna föreläsning skulle vara värd men icket. Vissa föreläsare är helt värdelösa oavsett vad de föreläser om. Pallar inte tanten! För att sammanfatta det hela så hade hennes exempel som skulle förklara dessa begrepp extremt låg validitet. Tyckte jag var lite roligt ;)

Bjöd Joel på kaffe också, så dagens goda gärning är slutförd! Halleluja känner mig som ett helgon. När jag väntade på Taxi-Pappa läste jag i näst sista Harry Potter boken. Ja ni läste rätt. Mitt minne är inte vad det en gång varit så jag måste fräscha upp det genom att läsa näst sista boken innan jag ger mig i kast med sista.

Dagens citat: "Syns ju ganska tydligt om de inte får upp den!" - The Bitch

(Det dillades även ganska friskt om ridning, vem som red och vem som blev riden och hur det skulle bedömas, men den diskussionen är svår att återge. You had to be there.)

Jag HATAR att förlora.

Just nu sitter jag och surar. Jag hatar att förlora, blir lika arg oavsett om det var tajt eller om jag var totalt chanslös. Denna gången var jag säker på att jag skulle vinna. Jag skulle vinna. Jag förlorade med 2 satans poäng. Hur fan är det möjligt? Dessutom är han så jävla glad. Yeah sure honey, just rubb it in.

Nästa gång då jäääävlar ska han få se vad polacker kan. Jäääävlar.

Annars är Betapet roligt. Testa vettja :)

Dagens roligaste!

Pappa har alltid massa lustiga mail. Han måste ha ett lustigt jobb eller så har data-snubbar bra humor. Eller så är "gubb-humorn" på topp där borta eftersom det är 95 % gubbar som jobbar på UDK. Hur som hellst fick jag den här bilden och jag tyckte det var sååå roligt att jag var tvungen att dela med mig. Fnissa på!

image90
Bild från Pappa-mail

Höjden av tristess.

Idag uppnådde jag höjden av tristess. Satt och glodde på när ett av pappas bambuskott mötte döden. Sakta men säkert vek den sig och gav ifrån sig prasslande ljud. Hade jag inte varit total faschinerad hade jag filmat. Dock var jag totalfascinerad och har endast bilder från slutskedet. ;P

image89

Bilder av The Bitch

Sjukt jävla ovärt.

Tog jag mig samman och ringde försäkringstanten? Svar nej. Fan vilken trött fegis jag är. Såg jag dagens avsnitt av Days? Svar ja. Är man nörd så är man. Det mest ovärda idag (förutom excel lektionen) var att jag lade mig ner för att vila, vaknade 15.00 pigg och kry och återigen somnade om för det var så skönt. Nyss vaknade jag av att pappa och syrran kom hem. Alltså sov jag bort fin fin "ensam-hemma" tid. Sjukt ovärt!

Ikväll är det TV-Night i alla fall, så något har man att se fram emot. Ugly Betty och Desperate Housewives, yeah! Säsongsavslutning på Grey´s imorgon. Min veckor-TV-måste-tablå börjar tunnas ut, paniken kryper sakta men säkert fram ur sina gömmor. Borde stoppa in kläderna i garderoben och kanske gå igenom dem igen. Rensa är alltid bra!

Uhhh nu är jag dag-nap-seg.

Sitter i skolan...

Vi har datalabb och gör massa tråkiga uppgifter i Excel. Det är verkligen aptråkigt. Egentligen sitter alla och surfar istället men jag börjar bli less på det med. Trött som fan också! Gah.. tidiga morgonar är verkligen inte min cup of tea. En timme kvar nu. Pjuuh. Askallt här också.

Jag är hungrig!

Me and my PJ's.

Idag har jag inte lämnat hemmet och inte direkt varit speciellt produktiv. Har gjort det jag ska (i det innefattas sett dagens avsnitt av Days) men allt från min sköna plats i soffa. Detta har resulterat i att jag inte har kännt något behov av att klä på mig och därmed segat på i mina fina PJ's hela dagen :) Jag menar, klä på och av sig är ju ett projekt i sig så varför ska man anstränga sig i onödan?

Josie som har bott med mig vet att jag är känd för min förkärlek till flanell pyjamasar (du ska få se på bullar honey när vi flyttar ihop!). Har flera stycken! En jul röd (som jag har på mig idag) och en blå. Den rosa har jag slängt faktiskt. Pjuh! Nu till det mest intressanta, Josie du vet vad jag pratar om. Flanell-pyjamas-shortsen! Dessa är i en klass för sig vill jag lova.

Ps. Har censurerat den nakna foten för Monicas skull. Vet att hon följer bloggen!

image88
Bilder av The Bitch

Förövrigt måste jag bara kommentera att jag har rekordmånga unika läsare idag! 19 stycken! Vart kommer ni ifrån? Varför kommer ni idag? Har jag varit spännande idag? Oavsett anledning så är det grymt kul!

Please come again!

Världen är allt bra konstig.

Dagens ilandsproblem måste vara att jag är dödstrött för att jag var uppe halva natten och läste en urkass bok. Då kanske ni frågar er, varför är man uppe halva natten för att läsa en urkass bok? Svaret är enkelt, det gavs hintar om att dom skulle få till det. Så jag kunde självklart inte sluta förrn jag visste om de hade fått till det eller inte. Dröm om min besvikelse då att förutom att boken är kass, SÅ FÅR DE INTE TILL DET! De börjar få till det och mitt i börjandet slutar dem. Jaha? Borde vara straffbart att bygga upp sådanahär förväntningar. Klockan 04.00 imorse var jag grymt besviken.

Nu har ännu en dag kommit till kvällstid och vad har jag gjort? Inte ett skit. Jag förstår inte mig själv ibland, har så många bra planer men aldrig kommer jag till skott när jag faktiskt har tid. Blir studiecirkel med Monica ikväll, ska göra färdigt vår enkät. Om makt. Japp vi gillar makt!

Näe nu ska jag tamefan ge mig i kast med alla papper. Måste ju förbereda mig ;P Bara 2 månader kvar!

Någon dag förra veckans citat: "Ja jag bara spelar cool men egentligen vet jag allt om fiskar å djur"

Pirr i magen.

Har pratat med studievägledaren nu... och det ser bra ut! Programmet ser ungefär likadant ut och jag får läsa företagsekonomi och juridik i höst som jag skulle ha gjort här ;) För de läser kurser som jag redan har, ingen kost för mig inte! Oj oj oj... pirrar sjukt i magen nu! Det är på allvar nu. 21a Januari 2008 börjar jag skolan i Göteborg. Läskigt värre!

Shit, har typ inte fattat än...

Klar och upprymd!

Jag är klar med mitt skit! 5½ kartonger blev 3½. Tycker jag var bra jobbat! Ska kika igenom köksgrejerna också men jag tror det mesta ska med. Dock kan man väl jobba på packningen, kanske klämma ihop innehållet i de 3 kartongerna till 2? Jag är fan grym ju.

Sjukt peppad på allt just nu. Ska ringa studievägledaren i Gbg imorrn, hoppas inte hela min värld raseras och hon säger att det bara finns plats på hälsa & friskvård *nervös*. Aja imorgon blir allt klart i alla fall. Lite nervös är jag fortfarande men still peppad! Hoppas bara man blir lite mindre invalid tills dess. Hoppas hoppas.

Nu är det lite Criminal Minds mys med pappa. Najs :)

Nu är det fart på gammtanten här!

Har varit en sväng i förrådet och börjat packa om för den stundande flytten. Gått igenom 3 kartonger hittils och är uppe i 1,5 kartonger som ska med ner till Göteborg. Det bådar gott! Försöker vara väldigt selektiv men det kommer sluta med att jag gråter mig till sömns över min stjärtlapp från Vemdalen som ligger i förrådet på Törelvägen i Umeå ;P

Ska snart ner och fortsätta, är ju i form nu! Men lite paus måste man få ha då man just ätit. Jag hamnar ju altid i matkoma god damnit. Mmmm gott med mat var det ;) Inge sussa nu i alla fall. Bara lite internetnördning ;P

Bläääähh...

Hade en plan för dagen men den sket sig. Knät är mindre svullet yeah. Jag saknar mina F1 söndagar. Nu ska jag försöka städa lite tror jag. Grymt uttråkad. Vill ju börja packa om mina kartonger! Gah. Less. Roa mig någon!

Monica hittade massa lustiga tshirts, skrattade så jag dog. Kanske delar med mig sen ;P Dags att göra nytta.

Ps. Lite värk sen igår men det funkar. Låt mig bli normal.

Tjipp!

Härliga 90-talet.

Har varit på 90-tals förfest. Vi lagade hemmagjort skrovmål som vi alla kommer ihåg som 90talets ultimata måltid. Hur många kvällar har man inte spenderat på Frasses Ersboda med en stripsmeny liksom? Efter en goda maten intog jag mina två go-öl (Kilkenny & Singha) till härliga 90-tals musikvideos. Ronny & Ragge, Macarena, Bailando, Spice Girls you name it liksom! We had it all!

Såklart avrundades förfesten med snuskiga och lustiga historier. Fan man kände sig ju ung igen! 90-talet är ju min ungdomstid liksom, 5-15 år. Det var mycket spännande och roligt som hände då! Skitkul att kolla i gamla skolkataloger, vad alla ser roliga ut hihi.

Vi kom i alla fall fram till:
  • Att vara äldre och visare kanske inte är så dumt
  • Modet är trots allt bättre nu!
  • Men musikvideosarna va fan bättre förr, var ju som alltid någon handling inte bara nakna tjejer som åmar sig...
Här kommer min outfit i alla fall!
image87
Fotograf - Junior

Silver-strumpbyxor, oh yeah!

Har börjat jobba på min 90-tals outfit till ikväll. Det kan bli riktigt spännande jag lovar att bilder kommer upp när det är färdigt och ihopsatt! Inte riktigt bestämt mig exkt hur det ska te sig men jag lovar att det blir en upplevelse! Har hur som hellst lånat ett par silver strumpbyxor av Monica som jag ärligt kan säga är pricken över I:et i min outfit. Så festliga! Kanske he på lite silverglitter på skyddet? Vad tror ni om det? ;)


image86
Bilder av The Bitch

Nighty night.

All eventuell flytthets och inredningsplaner är fan jobbigt. Måste nog sova är ju 90-tals (för) fest imorrn!

En enkel fråga, varför strömmar mail in från mystiska personer (ofta med sexuell anspelning) på apberget så fort klockan börjar närma sig 00? Varför tror dom att jag vill bli påsatt brevid deras verktygslåda i garaget bara för att det är fredag och mitt i natten? Det är då fan ett mysterium för mig...

Godnatt allihopen! Sleep tight!

Jag är lycklig :)

Dille på strumpor.

Jag har fått dille på strumpor! Vanliga, knälånga, strumpbyxor you name it! Denna besatthet kan vara lite undermedveten då jag kommer ha fula ben nu + att vinterhalvåret låter en inte direkt bärna kjol utan dessa skyddsnät. Ja jag vet inte men när jag surfade runt på Urban Outfitters fastnade jag för alla dessa festliga ben-förklädnader. Jag inbillar mig alltså att jag ska börja använda kjol lite oftare. Nåja i alla fall shorts kanske :) Babysteps!

Jaaaaa jag är invalid och har inget annat att göra än att surfa runt och dreggla.

image85
Bilder från Urban Outfitters

Extrem effektivitet!

Nu har vi skrivit det som ska skrivas skriftligt till vår enkät uppgift. Dessutom hunnit skvalla en hel del och se ett avsnitt av "FruFritt". Gud så roligt program ska börja följa, är frälst ;) Gud vad jag älskar effektivt arbete! Så skönt när det går fort, blir klart och man känner sig hyfsat nöjd. Nu kan man gå in i helgen med gott samvete och ta det lungt. Styra upp frågorna till veckan, massa ledigt då också!

Nu till dagens egentliga nyhet. Jag är livrädd och har panik men är samtidigt glad! Har inte hunnit ringa och prata med studievägledaren vid Göteborgs Universitet än, tar det på måndag. Då blir allt klart och tydligt. Men hur som hellst så fick jag ett brev idag. Jag är antagen till påfart av Idrottsvetenskapliga programmet vid Göteborgs Universitet. Sug på den ni!

Ska man bli västkust bo alltså? *Scary*

Vet i alla fall några få personer där nere som formligen studsar av glädje över att jag ska byta mitt kära Norrland mot nya breddgrader söderut. Det känns i alla fall tryggt och bra! Puss på er :)

Snööö så långt ögat kan nå.

Gud vad härligt att all denna livsfarliga is täcks av vit härlig snö ;) Jag älskar faktiskt snö, trots att jag kan föga leka i den just nu så älskar jag den ändå. Allt blir så mycket ljusare och trevligare under vinterhalvåret med snön utbredd över marken. Dessutom får man en härligt lockande känsla till att göra och kasta snöbollar upp i nacken på folk. Ahhh snööö!!

En och annan snögubbe vore inte helt fel, och som vanligt är Umeåbornas största fråga, vilken/vilka rondeller kommer den årliga snö-penisen att dyka upp i? Jag skulle nog hålla mig till traditionen och gissa på E4 rondellen mellan Ersboda och Mariedal. Där har den trots allt varit år in och år ut. Hoppas några fräcka ungdomar (eller gamlingar haha) styr upp detta iår också!

image84

Bilder av The Bitch

Norrlänningar VS Söderlänningar.

Ja idag har jag kommit fram till att i princip alla jag umgås med är från Norrland. Är jag någon slags omedveten söderlänningsrasist? Gud vad hemskt! Lyckades i alla fall komma på några västkustare som jag gillar och umgås med för att försöka slå hål på denna skrämmande teori.


Nu är jag rädd för en eventuell flytt söderut. Kommer alla på skolan vara fin och uppklädda dag in och dag ut? Kommer jag behöva att faktiskt klä på mig? Vara fin på morgonen? Börja använda smink till vardags? Jiiises. Finns det utrymme för norrlänningar där nere i Göteborg? Hoppas det finns utrymme för att vara sig själv för en stund. Annars får man väl ta sig en Norrlands Guld till tröst när man kommer hem! ;)


Dagens citat: "Gegga å fotboll är som en bra sexdröm" - Monica


Dagens citat 2:
"Saknar min fru..." - Gissa ;P

Nighty Allihopa!

Länge leve Urban.

Urban Outfitters var en av mina absoluta favoritbutiker när jag var i USA, sååå mycket roligt! Massa knäppa grejer och tshirtar med knäppa tryck. Jag är ju såklart besatt av tshirtar och knäppa tryck så det var rena rama paradise för mig. I somras handlade jag lite där och när morsan frågade den eviga frågan som verkar förfölja mig, vad önskar du dig? tänkte jag kolla in deras webbsida.

Helt rätt beslut! Hittade massa spännande, bland annat dessa två tshirtar. Finns typ tusen till lustiga som "The Hoffmeister" osv. Kolla in hemsidan grymt roliga grejer! Fastnade i alla fall för dessa två, mest "Brains not bombs" tshirten. Lustig dubbelbetydelse liksom!

image83

Bilder från Urban Outfitters


Way too much action...

Efter att ha legat stilla igen i 2 dagar och knappt ätit något var en super-tripp till det enorma köpcentrat COOP Forum Ersboda kanske att ta sig vatten över huvudet. Efter en tripp inne på HM, KappAhl och COOP återgick vi för en sista titt på HM. Där dog jag! Började bli yr, illamående och det flimrade för ögonen. Satte mig ner vid sminket men när jag insåg att toalett var i panik behov praktiskt taget sprang jag med kryckan mot COOP.

Som tur är kryckade Monica efter mig och fixade mig en blom-påse just in case för det fanns bara en handikapp toalett och den var upptagen. Tack Monica! För blompåsen behövdes, som tur var blev toaletten ledig just när jag hade kommit igång. Pjuh. Sen var det bra.

Shoppade lite på HM, accessoarer som det så fint heter ;P Till min 90-tals outfit! Ska på 90-tals fest på lördag. Ni minns väl 90-talet? Hanson, Backstreet Boys och Spice Girls strömmade ur högtalarna. Tjejerna hade på sig stora, långa tröjor och tights, eller utsvängda jazz-byxor med buffalo-skor och fruit of the loom hoodies. Det bästa var väl egentligen att alla gick i mjukisar! Fila skorna och adidasmjukisarna med ränder och knappar på sidorna var ett måste.

Ska bli kul att komma ut! Tack för inbjudan Vickis ;P Blir fetfest på lördag!!! En öl! Eller två små...

Here comes Sexy Santa...

Som utlovat kommet lite bilder på de otroligt festliga raffsetten från Victorias Secret. Julkänslorna har verkligen inspirerat dem! Skulle ju vara skoj att äga något annorlunda också.. hehe ;) Personligen tycker jag i alla fall att allt sånt här är hur kul som hellst! :) Gillar speciellt stringen längst till vänster med "tofsarna". Kan det bli mer jul? Äääälskar julen!

Åker nog upp på önskelistan...

image82
Bilder från Victorias Secret

Morning morning!

Jag vet inte hur denna dag kommer att bli eller känns ännu. Lite seg, lite trött och jag ska på något sätt träffa Monica och skriva vår enkätuppgift. Hum hum! Men först kankse lite frulle?

Surfade runt lite på Victorias Secret hemsidan, mamma tyckte dom hade mycket "lustigt" och undrade om jag önskade mig något i julklapp. Hrrm? ;P Bilder kommer! Klart som fan att jag önskar mig något i julklapp, vem vill inte vara Sexy Santa? Oh Yeah!

Annars har man börjat jobba på julklappar. Har i alla fall typ 2½ klara. I mitt huvud!  Inköp och allt sånt måste göras också. Jises. Men jag skrev iaf en önskelista! Efter många om och men. Den blev inte rolig vill jag lova. Jag känner mig just nu som världens tråkigaste person. Men vad ska jag göra? Jag är ju 29,4 år mentalt trots allt ;)

Hoppas någon har bra fantasi så jag får något roligt...

Have a nice day!

Jävlar börjar man bli vuxen?

På grund av att jag har extremt lite för mig, sitter jag och slösurfar och tittar in på dessa lustiga sidor och gör dessa lustiga tester. Vet att Vuxenpoäng inte är någon ny företeelse men jag har inte tagit testet förut så ja tänkte väl att det var dags. Vilken blev min ålder då? Jo 29,4 år gammal är jag enligt Sveriges Vuxenpoängstyrelse. Jises! Jag som var rädd för 25an, är man redan kring 30 mentalt? Konstigt det här jag fyllde ju just 20...

För de 2 som läser min blogg och inte känner mig kan jag berätta att jag är 21 (fyller tyvärr 22 den 16e december). Att lägga på 7,4 år på min ålder var faktiskt läbbigt! Å andra sidan upptäckte jag ju i somras att charter-eran kan ha passerat för denna dam. Numera tar vi oss an ett koncept vid namn "Öl-Resor". Mycket mognare, visst? ;P

Hörde ju rykten på stan att Barcelona kan erbjuda mycket god öl och fin kultur...och ett hejdundrande uteliv ;P

Testa eran Vuxenpoäng vill ju veta om det bara är jag som är på väg mot avgrunden eller om vi är fler! Kanske kan starta en klubb?

To love or not to love.

Allas vårt fräsiga USA, Amerika, landet där allas drömmar kan uppfyllas och så vidare. Varit 2 gånger nu och jag älskar det. Älskar att det är annorlunda, älskar att det är spännande och alla underbara upplevelser jag har haft där. Vart kan man annars stöta på en clown på bussen med stereo och Michael Jackson skivor för full volym? Partybussen i LA kommer jag att minnas för evigt.

Men ibland sviktar min kärlek och fascination. Även om "I love america" låten till Bellaggios fontänspel får mig att skratta åt den enorma patriotismen som förekommer i detta land finns det saker jag inte riktigt kan förstå. Såg på Rachael Ray idag (ja dag tv jag har inget liv) och där var det ett inslag om någon tornado som pajjat en skola och dödat typ 8 elever. Alla var som buhu stackars dom som dog och allt var känslosamt och bra. Sedan mitt i alltihopa kommer en tant som står och stortjuter och är helt förstörd över att...

...skolans fotbollsstadion hade blivit förstörd och att hennes son var så ledsen och frågade hela tiden om han skulle få spela "senior football next year". Jaha? 8 elever är döda men självklart är ju hennes sons eventuellt avslutade fotbollskarriär världens undergång. Han hade sagt gång på gång att det är ju det enda han har. Livet då? Om något borde man väl få ökad respekt för själva livet och perspektiv på saker och ting snarare än att gråta över en idrottsarena.

Men som sagt det är väl en aspekt av det kära USA, en av de sakerna som gör det exotiskt och spännande. Är väl den enormt starka patriotkänslan som gör att varje liten grej som händer i deras närhet är världens undergång. Beundrar egentligen det lite för skulle jag stå på Umeås torg och sjunga nationalsången iförd svenska flaggan utan anledning skulle man väl blivit lynchad och kallad rasist...

Nätotrohet i enlighet med Aftonbladet...

Var bara tvungen att skriva ett inlägg för jag läste det här på nätet (ja jag är ledig och slösurfar!!). I alla fall så har Aftonbladet skrivit om "nät-otrohet" som de så fint kallar det. Man fick vara med och rösta i något slags litet formulär där man fick fylla i vad som inte skulle vara acceptabelt för min parter att göra (alltså vad som räknas till nätotrohet) och sedan fylla i vad man själv har gjort bakom detta skydd av ettor och nollor ;P

Ganska roligt! Det jag reagerade på först var att...håll i hatten nu allihopa..att porrsurfa är ett av alternativen. Är det otrohet att kolla på porr? Ja jag är facinerad, dock var det inte så många procent som ansåg det som tur var. Till det roligaste av allt, människors härliga förmåga till enorm dubbelmoral. Majoriteten typ över 40% hade svarat att ens partner är otrogen om han "nätflirtar på Facebook, via chat eller mail". Det lustiga är då att över 40% även svarade att de hade "nätflirtat på Facebook, via chat eller mail". Hahahahaha... är alla otrogna på nätet alltså?

Ps. Söka upp och (gud förbjude!!!!) kontakta ett Ex på nätet är också otrohet. I alla fall enligt 22,2% av läsarna som har röstat på Aftonbladet.

Vad tycker ni om allt det här?

Underbart!!! Så underbaaaart...

Att sooooova ut! Hade glömt hur det kändes att inte tvinga upp sig aptidigt när eb kula i pannan känns mer lockande. Jag är sämst på att kliva upp tidigt och mitt morgonhumör är desto sämre! Alla som har bott med mig under någon punkt i livet vet ;P För att unvika mina utbrott och morgonvrede rekommenderas: var tyst och håll dig undan!

Ananas till frukost, gott gott gott! Idag ska jag plugga :) känner ingen stress eller press, wonderful!

Dagens låt: The Hush Sound - Where We Went Wrong

Love y'all!


4 saker som lyfter upp denna dag.

  • Interpunk tröjorna har kommit! Yeah!

  • Skrivit klart restuppgiften, den är helt värdelös men vafan ett g ska det väl räcka till?

  • VG på hemtentan! (Blir sjukt sur om case b snuvar mig på vg i den här kursen också!!!!!!!!)

  • Du.

Dagens låt: The Hush Sound - Lighthouse


Knä-update.

Exakt en månad har gått, är det bara jag eller har det gått sjukt fort? 4 veckor av 6 i sträckläge. Bara två kvar. Tänk positivt. 14 dagar. 336 timmar. Hejja.

Idag vill jag faktiskt inte leva. Känns bara så, fortfarande värk efter gårdagens race. Jag tror det värsta och bästa just nu är att vara bland folk och i skolan. Om människor bara kunde låta bli att ställa de dumma dryga jobbiga frågorna.

"Hur går det med knäet?"

"Är du frisk nu?"

"När blir det innebany då?"

"Blev det bra?"

Jag är väl för fan inte Anja Pärsson och inte ens hon vet väl 4 veckor efter en operation hur det är, blev, kommer bli. God damnit. Ge er! Jättekul att tänka på att trots allt det här så blir det kanske/troligtvis ingen mer innebandy för mig. Ska göra en skylt med all nödvändig info som jag ska bära runt halsen från och med nu.

Ps. Vet man inte vad man ska säga, säg inte ett skit!


Idag vill jag inte finnas.

Alla dessa modebloggar...

Modets 3 stora frågetecken:

Vad vill dom mig? Lackleggings är något som fortfarande förföljer, jag trodde vi hade lämnat dessa i somras. Eller? Är det bara jag som inte förstår? När har man på sig lackleggings? Till vad? Har funderat över detta väldigt länge nu och finner faktiskt inget svar. Skulle då aldrig falla mig in, vad skulle klasskamraterna säga om man trallade in en dag iförd lackleggings?

En annan sak jag har märkt är väldigt förekommande just nu är pajletter. VAVAVA?? Kjolar, klänningar you name it. Skämtar ni med mig? Kan någon komma på ett användningsområde till en paljettkjol som inte innefattar maskerad eller nån väldigt mystisk nyårstillställning? Även om jag personligen inte är speciellt förtjust i paljetter så förstår jag faktiskt inte när man ska ha på sig det. Har folk paljetter på sig till vardags? Är det cirkus?

Sist men inte minst, vet inte om det är inne eller om norrland bara har fått en knäpp men alla dessa "längre" tröjor eller "kortkorta" klänningar (det är ju trots allt en tolkningsfråga). Vad är det med att ha dom och endast strumpbyxor eller leggings (kanske lack haha!)? Har strumpbyxan gjort comeback som byxa? Vad har jag missat? Varför är det mode att visa mutta och bakdel för alla? Gillar speciellt dem som inte riktigt klarar av detta mode och därmed går och håller i kanterna på tröjan/klänningen för att den mot all förmodan inte ska åka upp 1 cm och flascha allt behag. Alla kanske inte är redo att visa omgivningen vilken färg de har på trosorna...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ja tacka gud för mjukisbyxan. Dessutom, om strumpbyxan har gjort comeback som bralla kan långkalsonger faktiskt vara ett alternativ för de som inte är redo att visa rumpa/sköte för allmännheten :) YEAH!

Tidiga morgonar are killing me!

Invalido 1 & 2.

Sådärja där satt den!!! Är inte längre ensam, nu blir man hånad i grupp och oj vad mycket roligare det är! Redovisningen gick king och jag & Monkan haltar runt i takt och åker alla hissar som finns ;P Ser sjukt roligt ut faktiskt! Men det känns bra att ha en invalid vän. Hör och häpna, JAG TAR HENNE I SNABBHET! I och för sig är det fusk att jag har en krycka och hon härdar utan men ändå. Längesen jag var snabbare en någon, undra hur det skulle gå i ett race, typ 10 m krycka?

Vi har i alla fall varit sjukt effektiva idag! Kopierat och skrivit ut allt som vi behöver och även tagit en välbehövlig paus och fika i Tornet. Jises! Var sjukt jobbigt att ta sig överallt, rena rama jorden runt promenaden idag kändes det som! Beteendevetar -> Samhälls -> UB -> Universum för skjuts. Omg! Sjuk träningsvärk och värk nu haha. Lite sälning på den är aldrig fel.

Var nere i akrivet på UB för första gången i livet. Haha! Och så har man varit student i 2,5 år. Snyggt...

Nytt go idag! Efter 1 veckas depp och typ 3 veckors pepp förtjänade jag en dag depp. Men idag är jag pepp, och imorgon har det gått exakt 1 hel månad. Vilket innebär 2 veckor kvar till nästa steg, fan tiden går fort nu...

Dagens låt: The Hush Sound - Wine Red

Skitsöndag.

Snart 4 veckor. Det innebär snart 2 veckor kvar bara tills man får ta ytterligare ett steg mot friheten. Friheten är i och för sig jävligt långt borta men varje steg närmare känns upplyftande. Idag har jag haft en riktig low-point. Hyfsat glad och upplyft de senaste 3 veckorna i alla fall och det har ju gått fort fram men idag dog jag. Vet inte varför men blev bara sjukt deppad och less.

Kan vara att jag nu går runt utan krycka hemma och känner mig stundtals nästan normal igen och idag gav jag mig på duschen. Det var en skrämmande och nedslående upplevelse av många olika anledningar...

- Bland annat så fick ja inte ur dredsen som jag har odlatunder mössan under veckan, trots 6 balsameringar och oäntliga inpackningar. Fick typ panik eftersom jag insåg att jag kankse måste börja klä i snaggat?
- Mitt ben ser mer onormalt än vanligt ut när man står upp utan skyddet, rena rama utomjordingen.
- Högerbenet började krampa för jag vågade inte stå på vänstern i rädsla om att det skulle böja eller vika sig, ser lagom klent och läbbigt ut.

Allt detta ledde till panikångest och nära-på-svimmning men jag lyckades stappla mig till sovrummet och sängen för att hyperventilera innan jag ramlade ihop som ett korthus. Bra psyke man har! Just när man börjar känna sig normal får man en smäll på käften. Livet är för underbart.

Näe måste ta mig samman. Kanske, sitter i min rödrutiga flanellpyjamas och önskar livet ur mig själv. Nu ska jag plugga. Typ.

Pöss & Hallonkräm.

Älskade Lördag.

Denna lördag spenderades mot all förmodan inte med pappa och Tvn, jag hängde nämligen med Ella! Hon lagade jättegodmat och vi käkade, snaskade götta och hyrde film. En kanonkväll med andra ord! Ledsen gumman att jag inte var till mycket hjälp med de praktiska detaljerna men vid sådanna här tillfällen kan man dra fram invalidkortet. Och soffan var sjukt skön ;)

Vi såg i alla fall Pirates of The Caribbean - At Worlds End, personligen hade jag sett den förut men vem kan få nog av pirater liksom? Inte jag i alla fall, pirater, svärdfighter och äventyr är det bästa jag vet. Ett perfekt sätt att spendera en lördagkväll alltså! Pirates triologin har väckt mitt intresse för piratbröllop på Treasure Island hotellet i Las Vegas. Ska det giftas något ska det vara där! Svag möhippa man skulle få dessutom.. ooh ooh ohh..

image80


Efter Pirates, såg vi Van Helsing som gick på TV. En vampyrfilm fram mot lördagsnatten kan ju aldrig slå fel! Lite slötittande och tjattrande, jag kände mig faktiskt nästan normal för en gångs skull! Första gången på typ en månad. Härlig känsla. Dåligt slut var det på den i alla fall! Jaaa det var en lustig vampyrfilm och man ska inte förvänta sig så mycket men är ett vettigt slut för mycket begärt? Aja.

image81


Sist men inte minst vill jag nämna att Ellas lägenhet är äckligt snygg! Jag vill flytta och inreda nu nu nu...

Tack Ella för en underbar kväll!

PANIK!!!!

3 snusar kvar...invalid...pappa kom hem!!! ;)

Bok-abstinens...

Nu har jag inga böcker kvar här hemma som är framme och olästa! Som många andra föll jag för Da Vinci Koden av Dan Brown och köpte 2 böcker till i samma veva, Änglar och Demoner och I Cirkelns Mitt. Den sistnämnda har jag fortfarande inte hunnit läsa och nu ligger den i en flyttlåda i källaren. Gah! Den stora frågan är vilken...

Gillar ni Dan Brown?

image79

When you find me in the morning...

Jag var sjukt sur imorse. Inte så konstigt om man har världens sämsta morgonhumör, Josie som varit min combo i ett års tid vet *blink*. I alla fall är det lätt att bli upprörd om man måste kliva upp en timme tidigare än nödvändigt för att sitta på pappas jobb och vänta för att sedan få skjuts till skolan. Vart är min färdtjänst? God damnit...

Men det var Ferry som hade föreläsning och den var bra! Håller tummarna för Monica som har storaction idag. Hoppas det har gått bra!!! :) Fick uppgift igen över helgen, rätt enkelt för mig dock för jag ska bara presentera centralmått, piece of cake! Dock är jag sur för att jag lånade ut en statistikbok till en tjej som flyttat till Stockholm nu så den är väl förlorad. Grr...

Igår fick jag i alla fall mina första kommentarer på bloggen av folk jag inte känner ;P Jätteroligt! Blev väldigt glad, kul att någon läser iaf, inte för att jag skulle sluta om ni bojkottade mig men ;) Och ni som jag känner får gärna fortsätta kommentera! Blir glad av era kommentarer också... juh.

Fick skjuts av Olle hem idag! Yeah så slapp ja vänta en timme på taxi-pappa som hade besiktning idag. Skönt att vara hemma. Håll i hatten allihopa för från och med nu tänker jag köra med en krycka. Eller kryckkäpp som de står i alla papper från sjukhuset ;) Så skönt att det går framåt.

Dagens låt: Lifehouse - The Joke

Ps. Kört mina lyfta benet åt alla håll övningar 4 kvällar i rad nu. Svettigt men skönt att "träna" haha...

Internet-shopping is the shit!

När man är tillfälligt invalid som jag och gå i affärer och titta inte är ett alternativ, är det tur att internet existerar! Dessutom är det kul att dels kolla och beställa saker från andra ställen som man inte får tag på i sverige. Själv har jag dille på lustiga, roliga, fräsiga och annorlunda grejer när det gäller framgörallt tshirtar och skor! Alltid kul att ha något orginellt.

Det är nu man dra nytta av en speciell kombination, dollarns låga värde och min mamma som bor i Philadelphia! För att nyttja dessa två till det maximala beställde jag, Monkan och lillasyster tshirtar från Interpunk som mamsen får ta med sig till sverige när hom kommer kring 12e december. Blir ju som en tidig julafton! Interpunk levererar nämligen bara till adresser i Usa, så det är billigt och smidigt att beställa hem till mamma :) Med frakten inräknad går tshirtarna på strax över hundralappen omräknat i svenska kronor. Vilket kap!

Jag beställde 3 tshirtar med dessa band: My Chemical Romance, Saosin och The Killers


image78

Bilder från Interpunk

Save me, I am swallowed by the guilt of this

Inte blev det många barn gjorda igår! Somnade efter lunch (ja jag är som ett litet barn!!!) sen vaknade jag vid 16 och hela eftermiddagen hade redan gått ;P Idag SKA jag faktiskt skriva min restuppgift vore så skönt å få ur världen en gång för alla...

Ännu en astråkig föreläsning idag, det är sådanna här dagar man önskar att göra som Monica och försova sig. Klarrt ovärt att kliva upp 7på morgonen för att höra tanten babbla om sin jäkla studie!!!! Vi bryr oss inte god damnit. Varför kan inte alla föreläsare vara lika bra som Söderfjäll och Ferry? Whyyy oh whyyy!

Dagens mest upprörande: "Måste du ta upp två säten? Kan du inte flytta ut?"  Vafan finns tusen platser, vi är väl inte 5 år att man måste sitta brevid sin "bästis" och sist men inte minst jag var där först! Kom i tid får du väl välja plats...

Dagens mest fabulous: Mina kära "assistenter" Monica och Joel :) KING!

Lite slö på bloggarsidan eftersom jag faktiskt har gjort comeback till skolan, så det tar knäcken på mig ;P Tar i alla fall upp en del tid. Förövrigt levde min mage om sjukt mycket mellan 10.30-11.00 så vi stack. Tack! Var gott med lunch hemma mm mm mm...

Dagens låt: The Hush Sound - A Dark Congregation

Jättekonstig känsla....

mitt sablarns knä känns jättemystiskt! Eller inte mysko egentligen utan snarare lite värk. Jag undrar om det kan bero på mina ofantliga ansträningar och framsteg? 3 veckor har gått och är nere på en krycka ;P Måste ju speeda på gåendet med tanke på det sablarns vädret som bidrar till eländigt underlag utomhus! Skitjobbigt när benen åker iväg under en ;P

Kämpar på i skolan, med tanke på hur de känns i enet av allt sittande på föreläsning borde mina 10 grader i sträckning som jag saknade vara tillbaka redan... Ofrivillig strökning = aj! Tur vi får sluta tidigare jämt ;P Tack Tommy idag för hjälp med kaffet! Utan det hade jag nog somnat för dagens föreläsning var sjukt tråkig... intervju igen, typ 4e gången sedan vi började på programmet. Tack Joel för att du sade till och vi slapp göra ännu en töntig samtalsövning!

Ett tack även till Monkan och Lungan som har roat mig idag! Den förstnämnda försov sig imorse (vilket alltid är en lustighets faktor, jag fnissade innombords) och den sistnämnda ptja döm själv:
- jamen jag är naken
- det vet du

Sist men verkligen inte minst, tack Taxi-pappa & Taxi-Monkan som kör mig till och från skolan innan jag fått färdtjänst!

I rest my case.

Pyssel pyssel pyssel...

Har fastnat i pysselträsket det är som en droooog!!!! Får inget vettigt gjort är som paralyserad! Har massa planer redan framåt trots att jag inte är klar med det jag håller på med för stunden. När ska man plugga? Överlevde skolan idag med, må säga att comebacken i skolbänken går fin fint ;P

Bara jag och Monkan valde makt när man fick kasta sig på ämnen till enkätuppgiften, va? Vill ingen ha makt? Förstå makt? Ta reda på hur man får den? Vi vill, vi kan och vi banne mig ska :) Droger och kön, hur kul är det liksom?

Åter till mitt album jag är ju beroende...

Dagens: Lunch på Donkan, 2 för 1! Ibland är det en fördel att vara student...

Snart skola...

Ska försöka mig på dag 2 i min universitetscomeback. Dag 1 överlevde jag nätt och jämt så jag är fortfarande lite nervös men det är bara 2 timmar så man ska vääl lyckas överleva? :) Lite nervös för redovisningen men jag och Monica fixar det nog ;P Vi är ju grymma! Får se fram emot dejten på humanistparkeringen och att få åka Silvia hem ;)

Silvia är grym!!!!

Mina bilder har kommit! Bra jobb onoff, 4 arbetsdagar blev 7. Lär inte bli många plugg-barn gjorda efter skolan nu, pyssel pyssel pyssel! :)

Nu måste jag styra upp livets stora ansträngning, byxor, sockar, tröja, packa ryggan... borde hinne på 30 min ;P

Ps. 8 veckor gratis taxi till & från universitetet. Tack försäkringsbolaget!

När kan man ta på sig sådana här heta dojor igen?

I dessa julklappstider surfar vi invalider på internet för att spana in saker vi skulle vilja ha! Var inne på Asos hemsida och spanade in skor som är min passion och hittade dessa fabulous utsmyckningar för fossingarna. Frågan jag ställer mig är dock när kan jag gå i sådanahär igen? Det lär ju dröja så något inköp blir det inte men man kan ju fantisera!

Sjukt sugen är jag i alla fall...


image77

Bilder från Asos.

Dagarna bara rusar förbi...

Nu är det dags att sova igen! Tycker dagarna går fort nu, känns nästan som att jag inte hinner göra det som göras skall fastän jag egentligen inte gör något alls! Jättekonstigt. Pyssel är bra! Jag hoppas mina bilder kommer imorrn så har jag något att göra efter skolan. Lite nervös för redovisningen men det ska nog lösa sig hoppas jag. Vi är väl där för att lära oss saker visst?

Har kikar på Interpunk ikväll och valt tröjor som ska beställas imorrn, kan lägga upp bilder under morgondagen. Jättesvårt att välja! Ville ha 7 från början men har lyckats få ner det till 4 nu, tror jag ;) Finns så mycket snygga grejer! Blir som lilla julafton när mamsen kommer med tröjorna. Yeah :)

Kanske sova så det blir några barn gjorda imorrn? Avnjuta lite bok (Phillip Pullman).

Sov gott!

Det är ju trots allt en dag imorgon också :)


Eländiga söndag.

Söndagar är dagar så det borde vara förbjudet att göra annat än att bara slappa! Spelar ingen roll hur utvilad man är, klarar kroppen och hjärnan knappt av någonting alls. Den vill helt enkelt inte arbeta eller fungera. Själv är jag alltid sjukt seg på söndagar och då känner man extra lite go för skolarbete som ska göras ikväll. Blä!!!

Sen for karln hem idag. Det var inge kul :( Hade en så rolig och skön helg, väldigt trevligt med lite extra sällskap! Sen var det längesen man sågs också så det var väldans på tiden. Nu vet man inte hur det blir och resan till Tallin verkar bli inställd på grund av min invaliditet. Vi vågar nog inte chansa...

Hoppas ni där ute får en bättre söndag! Dock kanske Monica kommer med lite saftigt skvaller ihop med arbetet, man kan alltid hoppas :)

Dröm mobilen just nu.

Har dregglat över den här ett tag och spanat medan den går ner i pris. Ja jag är snål men som invalid drar man inte direkt in storkovan! I alla fall ska jag fortsätta dreggla över den ett tag till. Står på hemsidan att den ska vara röd men på bilden ser den lite rosa ut? Vad säger ni? Det är mitt enda minus med den här apparaten, jag är trots allt inte en rosa tjej som Josie och hennes förra über chicka rosa Motorola. Men den här är fan het ändå, 2790 kr med 2 gig minneskort på El-Giganten, har gjort tidigare mobilköp där och varit väldigt nöjd med både produkt och service.

Ge mig my precious!

image76

Yey!!!

Karln e är nu! Så roligt, känns alltid som om det vore igår trots att det har gått jättelänge. Skit kul med lite sällskap i mitt eviga sälande faktiskt. Vi har pysslat lite idag det var roligt! Men OnOff suger, beställde framkallning på digitala bilder onsdag förra veckan och då stod det 4 arbetsdagar, nu har det gått 7 och bilderna har fortfarande inte kommit! Djupt besviken, nu kan vi inte pyssla klart i helgen *deppar* Kul att pyssla ju!

Nu är han på Skarinska och ser sin lillebror spela i bandet Casual Friday. Skoj skoj! Kul att massa folk man känner är där och kul att man sitter hemma med benet i en skena. Aja sånt är livet. Jag har pappa och Criminal Minds vem behöver öl och livemusik?

ps. Fick ett glas öl till middagen. Det var gott. Blev typ lullig. Haha!

Någon fler än jag som är frälst av Sagan Om Ringen?

Vet att det här är gamla nyheter men när jag tänker på mina 3 extended version filmer som ligger i någon flyttlåda blev jag sugen att slå ett slag för Tolkien. Detta på grund av i mitt nuvarande väldigt tråkiga stillasittande tillstånd gärna skulle tagit mig en tripp till den förtrollande världen. Verklighetsflykt är verkligen min grej om det så är böcker eller film.

Jag är ingen hycklare så jag erkänner, försökte läsa boken men efter första tappade jag sugen eftersom ja tyckte den var sjukt seg och utdragen. För lite action för mig helt enkelt! Men jag älskar filmerna, sjukt vackert gjort och så har jag en hemlig crush på både Legolas och Aragorn. Sorry honey men så är det ;P

Längesen jag var på bio nu, finns det något värt att se? Tills dess att jag får plats med benet i biosalongen får jag nöja mig med dvds. Kanske beställa hem något nytt? Favoritsajten är Discshop, mycket stort urval och har för mig fungerat bra med leveranser etc.


Fellowship Of The Ring ---------- The Two Towers ---------- The Return Of The King

image71

Skulle även vilja slå ett slag för filmmusiken här, soundtracken till alla tre filmerna är totalt fabulous! Mitt favorit soundtrack av de tre måste dock vara The Two Towers, mycket pampig action!

Sjukgymnast äventyr.

Då var det dags för fieldtrip igen, sjukgymnasten. Gud vad jag älskar sveriges sjukvård, det tåls ju att sägas igen. Man är där 10 minuter innan sin tid som det står på papperet och sedan får man vänta i 35 minuter för att få komma in. Varför ger dom ens ut tider? "Kom och sitt och vänta när du känner för det". Jaha? jätteskönt att sitta också, fick fan värk i benet. Försöker de ta live av en eller?

Fick lite nya grejer och en stödstrumpa. Jajjemän nu saknas bara rullatorn för att Agda 95 år skulle vara fullbordad ;P Musklerna är inte game men nu ska de jobbas med! Spänna sträcka gå. Och om någon vecka eller två börja jobba in och utsida också. Kul med nya övningar men rehab är fan tråkgt. Ska försöka gå med en krycka också innan jag ska tillbaka dit. 6 december är det återbesök, både sjukgymnast och läkare. Skoj skoj! Då ska det börja böjas, jag längtar.

TV-beroende.

Jag älskar TV och följer slaviskt vissa serier. Skulle nästan ha problem att klara vardagen utan TV, det är den ultimata avslappningen! Såhär brukar en TV vecka se ut ;P

Måndag: CSI, har följt från början och är lika betuttad nu som då!

Tisdag: Desperate Housewives, samma sak här, det är tisdagens måste.

Onsdag: Grey's Anatomy, är helt såld, måste vara bästa sjukhusserien sen City Akuten.

Torsdag: Faktum är att torsdagen är en värdelös tv dag, denna kväll kan man vara social eller plugga ;P

Fredag: Criminal Minds, det vill säga om det inte är fest på gång!

Lördag: 9 lördagar av 10 är jag onykter eller befinner mig på någon tillställning, annars en rulle.

Söndag: Ranking The Stars, vad kan vara bättre att avsluta veckan med än en sur Hanna Graaf?


image69

Stendöd idag med.

Det har nästan varit too much action den här veckan, fått lite värk av allt rajtande fram och tillbaka och idag är det fieldtrip igen! Till sjukgymnasten, jag är rädd att jag kommer få skäll! Inte spännt mig nog, musklerna i vänsterbenet är typ borta. Hjälp! Måste också göra en lista på frågor till henne annars glömmer jag väl bort saker ja hade tänkt att fråga. Hoppas jag kan åka med honey till Tallin i december *hoppas hoppas hoppas*.

Nu är det endast 60 sidor kvar av min bok! Tur jag ska ner i förrådet imorrn med karln när han kommer så får jag rota upp nån ny att läsa. Funderar faktiskt starkt på att skriva min restuppgift typ NU, pappa hämtar mig 14.00 för avfärd till sjukgymnasten. Lite vettig ska man väl vara? Måste väl börja klä på mig och så vid 13 för att bli klar i tid ;P

Ska hämta bilder från OnOff idag! Har framkallat digitala, hoppas de blev bra! Eller mer hoppas att de är klara egentligen...

Tjao!

ps. Helgen som kommer nu är min 5e nyktra helg i rad! Ärligt så är jag typ inte ens sugen heller...

Sjukt het bil!

Läste dagens Bil & Bostad och fann denna pärla. Den dagen man har råd med en sånhär leksak voj voj! Men sjukt snygg är den så man kan väl drömma? Kan tänka mig att den är rätt häftig att köra också. Min första kärlek var en Pagani Zonda som togs upp i programmet "Motorjournalen" men nu har jag gått vidare. Klart att den första kärleken är viktig och kommer att stanna i minnet för evigt, but it's time to move on. Min nya älskare är denna Mazda Taiki, något att önska sig i julklapp kanske? ;)

image75

Deckar-tips.

När det gäller deckare är en av mina favorita författare Patricia Cornwell och hennes kära rättsläkare Kay Scarpetta. Har några böcker i serien, dock inte alla och den första jag läste var Dödlig Smitta. En annan bok värd att nämas är hennes faktabok Porträtt Av En Mördare som beskriver teorier och fynd angående den ökände mördaren Jack The Ripper. Jag rekommenderar Cornwells böcker starkt, tyckte verkligen om att läsa de och i min bokhylla finns dessa...


Sista Utvägen -------- Mörkrets Makt -------- Indicier -------- Offer Utan Namn

image65
Dödlig Smitta ---- Porträtt Av En Mördare ---- Farligt Fiske

Ersboda SK - RIG.

Gjorde ytterligare en fieldtrip igår, till min kära ersängshall för att se brudarna lira match (Tanaka övertalade mig). första perioden och första halvan av andra spelade tjejerna skitbra! Var sjukt imponerad, sedan vet jag inte vad som hände, några tabbar och sedan en bedrövlig coachinsats ledde till kollektiv kollaps och förlust med 2-6. Var faktiskt sjukt inne och spände låret varje gång jag blev upphetsad! Haha ;) Det var skoj att komma ut men att sitta där va föga skönt och att krycka är så sjukt jobbigt när man bara har ett ben hade jag glömt bort totalt.

Ersi får helt enkelt shapea up lite om det ska bli fortsatt spel i ettan till min comeback season 08/09! Sjukt sugen på att spela innebandy nu. Det är lustigt så utesluten man blir ur the innebandy-community när man är evighetsskadad men jävlar när man är på väg tillbaka åt rätt håll så kan man nästla sig in igen :) Skönt! Har saknat att titta...

Bäst på plan enligt Bitchen: Anna Bladh, Annika Nygren och som alltid Hoegen! En eloge även till Ella som gjorde en kanon insats fylld med kämparglöd! Skönt att se att vissa inte viker ner sig!

Mitt nya knä. Äckliga bilder, jag varnar!

Idag har jag varit på vårdcentralen och tagit ut mina agraffer ur mina nyopererade knän. Hela 36 stycken var det sammanlagt, lite coolt faktiskt! Känner mig typ som en krigshjälte litegrann ;P Har tagit några föra bilder för att komma ihåg och kunna visa eländet innan de tog bort de fina "häftstiften". Det enda sköterskan sade hela tiden var "Gud vad fint det ser ut!". Jadu, bedöm själv ;P Jag blev lite rädd faktiskt...


image74

Vad säger ni? Top Model Sverige nästa kanske? :)

Quentin Tarantino.

En av mina favorita regissörer är Quentin Tarantino och jag måste slå ett slag för hans filmer. Ni som föredrar romaniska komedier som genre lär kankse inte uppskatta hans filmer men om man inte är speciellt känslig som tittare kan man uppskatta den här mannen. Många filmer är upplagda på speciella sätt och med mer eller mindre sjuk handling, vilket spetsar till upplevelsen! Mina personliga favoriter som står i DVD hyllan är Kill Bill Vol.1 och Kill Bill Vol.2.
image66

Men han har som sagt andra bla filmer jag kan se om och om igen som Pulp Fiction som är en tidlös klassiker, Reservoir Dogs med en minst sagt speciell utveckling av intrigen och Sin City där han är gäst regissör.
image67

Livets stora mysterier.

Förutom att mitt ben ser totalt demolerat och mongis ut (underbenet har fått en släng av anorexia) så finns det faktiskt en hel del att fundera på. Vad kommer man få för mat idag? Ska man skriva restuppgiften man har kvar? Livet är fullt av frågor. Men den mest aktuella för stunden är ju ändå vad McDonalds menar med köttbullarna? Va va va? Menar dom att det ska bara köttbullar mellan bröden? Köttbullar och strips? Kommer det finnas lingonsylt som dipp nu också? Eller är det bara gigantiska jätte-kött-bullar? Ja jag vet inte i alla fall, detta är ytterst upprörande och förvirrande. Jag känner att köttbullar på McDonalds är lika nödvändigt som en 21-växlad mountainbike i akvariet.

Är det någon av er som har förstått det här med McDonalds utveckling mot köttbullar? Kan ni förklara?????


Finally finally!

Klar med hemtentan PRECIS till Days, kan man ha bättre planering? Kanske man ska tugga i restuppgiften, jag förtår ingenting, har missat 2 seminarier men bara fått en restupgift. Hrrm... gör den i alla fall så får man höra om det är något mer. Skönt att vara klar med hemtentan i alla fall! Finputsning med Monica imorrn innan inlämning.

Förresten jag är den häftigaste individen i stan nu tror jag! 36 agraffer (typ häftstift som de hade satt ihop mig med) åkte ut idag på vårdcentralen. Det var najs, en fieldtrip är aldrig fel! Trappen gick galant, vet inte vad jag har våndat mig själv för och den friska luften (båda minuterna) var en fröjd för mina lungor! Nice nice.

Ska på en nu fieldtrip ikväll, se mina ersboda brudar spela mot RIG, jag ber till gud att RIG får smaka på äkta ersbodanda och lämna ersängshallen poänglöst. Hoppas också att jag pallar och sitta igenom en hel match men man måste ju testa! Mycket action i veckan jag är laddad. Tvätta håret idag blir det också när junior kommer hem! Yeah ;)

ps. Har bilder på frankenstein knät, kommer upp när någon kommer hem och kan ge mig sladden! Varnar känsliga tittare dock, pretty nasty!

Allas vår käre Dostojevskij.

Min smak när det gäller böcker är väldigt blandad och eftersom jag är något av en äventyrlig människa så älskar jag en utmaning. Min första bekantskap med Fjodor Dostojevskij skedde under en svenskalektion på gymnasiet som för säkerligen många andra. Jag fattade ett intresse och bestämde mig för att låna en Dostojevskij bok på biblioteket för att se vad det var för något.

Utmaning är det rätta ordet att beskriva mina första intryck av den första boken jag läste, eftersom språket den var skriven på var annorlunda och alla karaktärer hade flera "smeknamn" som ibland inte ens påminde om varandra. Tur det fanns en förteckning i början! Men när jag kom in i boken föll jag direkt. Ett av tidens litterära genier är han och inte bara sättet han berättar på är fängslande utan det är även intressanta ämnen som han behandlar.

I min bokhylla finns två böcker som jag rekommenderar starkt, Idioten och den mest kända Brott & Straff. Jag började med Idioten och det är lite av en mjukstart då jag upplevde Brott & Straff som en lite "tyngre" bok. Är nu sugen att ge mig på Bröderna Karamazov...


image64

On fire damnit!

Efter ett långt sent samtal dels med mamma (i usa) och honey (i gbg) så fick jag min skönhetssömn och laddade upp inför dagens plugg. Gick väl, hm ja som förväntat. Frukost -> Days repris -> skrev klart fråga 2 på hemtentan -> Days ordinarie avsnitt -> Lunch (ganska kul när ja på krycker försöker micra och sedan förflytta maten haha!) -> pömsighet -> nanna i soffan -> Monica ringer ca 16.20 och väcker mig -> Back to work.

Nu är det paus, måste njuta av lite internet ju! Hade många djupa funderingar innan och under min efter-lunch-nap idag som jag ska komma tillbaka till senare. 1½ sida kvar att skriva på hemtentan, varför är upploppet alltid segast? Va va va? Måste mobilisera mig.

ps. Fick räkning från sjukhuset idag, det lönar sig att bli inlagd! Räkningen var på 80 kr, annars hade jag betalat 300 kr för operationen. YEAH!

Beroende av Days Of Our Lives.

Jag vet att det är pinsamt men jag vet också att jag inte är ensam! Så joina mig ni andra och ta steget ut från garderoben så kan vi visa kollektiv styrka! Speciellt nu när jag är invalid och har legat hemma har jag kunna följa detta program slaviskt, 12.50 måndag till fredag. Jag kan erkänna att det stundtals är lite segt och att de har en tendens att dra ut på intrigerna i all oändlighet men i veckan ska ni veta har det varit grymt spännande! Är laddad för på måndag blir det dubbel-Days Of Our Lives för mig efterom jag missade fredagens avsnitt. Tur det går i repris!


image68

Fortfarande ingen fart på bitchen...

Ja här sitter jag och nördar igen, internet har så mycket spännande att erbjuda! Mer spännande än hemtentamen i företagsekonomi. Måste sätta upp ett mål för när jag ska ta tag i det här för fråga 1& 2 ska vara klara idag och därmed basta!!! :) Läste massa snusk tips på Expressen idag, det var lite roligt. Tydligen vill både män och kvinnor (majoriteten då) bli förförda, vem förför då???? Dessutom är jag passionerad. Det ni!

Det är fortfarande vitt ute! Jag blir så lycklig, om man bara kunde ha lite snöbollskrig eller bygga snögubbar också skulle dagen vara räddad. Nåja man kan väl drömma i alla fall!?

Mer Stephen King.

Jag har under många år varit totalt besatt och beroende av Stephen King böcker, vet att alla inte är frälsta av hans halv skräckis berättelser eller övernaturliga fenomen men här kommer ett boktips för alla som gillar "normala" romaner. Hjärtan i Atlantis är en roman utan några som hellst övernaturliga fenomen men en fantastisk berättelse om några människor vars öden flätas samman och överlappas under tidens gång.

En av sakerna som gör att jag älskar Stephen King är faktiskt hans sätt att skriva och uttrycka sig, han kan verkligen berätta en historia och hålla en fängslad från första till sista sidan! Den här boken tog mig med storm och det var längesen jag läste den vilket innebär att det kankse är dags att damma av den en omgång till. Helt enkelt en o-typisk Stephen King bok.


image63

Ibland är man sjukt kass...

Jaaaaa vi har fått hemtentan nu och allt annat har gått bra på den här kursen (moment 2 på företagsekonomin typ organisation eller något sådant), ja om man bortser från 2 restuppgifter jag har att skriva på grund av min frånvaro (operation och allmän invaliditet). Det känns jättesvårt att ta tag i och skriva när det är typ jättemånga dagar kvar, men samtidigt vore det skönt att ha ur världen. Då kanjag få undan restuppgifterna i början av veckan innan nästa kurs börjar.

Har i alla fall nästan skrivit klart fråga 1 av 3 så jag är på väg framåt! ;) Idag har jag bara slappat men det tycker jag att jag har förtjänat, sjukt skönt att bara pilla med saker man tycker är roligt och slappna av. Bland annat TV jaaa ;) Imorgon är det nya tag, känner att efter en dag av slappande är det dags att avancera. Undrar också om man kanske ska ta sig en övningstur i trappen. Det är ju trots allt fieldtrip på tisdag till vårdcentralen!

image72

Grattis i efterskott Ferarri!

Jag var nervös inför sista GP tävlingen i Brasilien, det här har varit den jämnaste Formel 1 säsongen jag har följt med 3 förare som fightas över världsmästerskaps titeln. Hamilton, Alonso och Räikkonen men även Massa har bjudit upp till dans iår. Inför sista tävlingen hade den unge nykomlingen Hamilton titeln i ett järngrepp men som vanligt visar idrotten att allt kan hända.

Jag personligen håller på Ferarri och Räikkonen vilket gjorde att jag hade hopp och höll tummarna med en viss grad av skepticism. Därför är jag så himla glad att det gick vägen och Räikkonen äntligen fick sin titel! Så grattis Ferarri och Räikkonen och tack för en spännande säsong...

image70

Dark Tower.

Kan inte tjatas nog om Dark Tower serien så jag gör ett helt inlägg ägnat åt detta för att alla som gillar Fantasy berättelser borde ge sig på denna 7 boks serie av Stephen King. Hellst ska den avnjutas på orginalspråk, engelska alltså för den utlimata njutningen! Tror någon eller några av de första böckerna finns nu översatta till svenska för alla som inte ids läsa på engelska.



The Gunslinger ---- The Drawing Of The Three ---- The Waste Lands ---- Wizard And Glass

image62
Wolves Of The Calla ---- Song Of Susannah ---- The Dark Tower



Idrottsgalan 2007.

Tittade genom gamla bilder och blev nästan nostalgisk. Snart har året 2007 kommit till slutet och fortarande är årets bästa fest jag har varit på IVP Galan 2007 i februari. Finns inget som har toppat den kvällen och jag kommer länge minnas den kvällen med värme. Det var ett äventyr med full fart från början till slut, dessutom klämde jag in mig själv i en balklänning för andra gången i livet. Det oförglömliga Call on me uppträdandet (Jag, Josie, Märy och Anna) kommer säkerligen gå till IVPs historia. Inte varje dag jag tar på mig spandex och det lär inte komma så många fler tillfällen för den saken heller ;) Men jag ångrar inte en sekund!


image74

Snööööö i Ume!

Dröm om min förvåning när man vaknar på morgonen och det är alldeles vitt utanför fönstret! Didn't see that one coming om man säger så! Snö fulla träden och det har fortsatt ösa ner nästan hela morgonen, tur man har bytt till vinterdäck! (Tur att man ändå inte kan köra bil och krycka i snö vet jag inte riktigt hur det ska gå oj oj)

image72


Har drömt mardrömmar om trappen! Det är min största skräck och utmaning framöver, jag ägde i trappgång med kryckor förut men kan inte riktigt komma ihåg hur man gjorde!? Det kanske är som att cykla ;P Man kan hoppas i alla fall! Får se om det blir någon test omgång i helgen, ska ju till vårdcentralen på tisdag och ta ut agrafferna så ner måste jag hur som hellst inom en snarare framtid ;)

Jag börjar få julkänslor! Alltid när snön kommer och det är mörkt kommer de krypandes, kankse dags att börja fundera över julklappar, vad man vill ha och vad man ska ge? Tycker det är så roligt att köpa julklappar! Längtar! :)

image73

Ensamma stunder.

Fick en konstig känsla, syrran klär ut sig och ska på maskeradfest, pappa har något för sig och ingen av mina vänner är ine på msn. Innebär detta att folk har liv på fredagar? Är det bara jag som inte gör något förutom sitter här och ändrar utseende och länkfärger på bloggen med Idol i bakgrunden? Jises... trodde det var lördagar som gällde för action! Så just nu känner jag mig grymt ensam, men vafan jag har Bloisi, jag har Pullman, vad mer behöver man en fredagkväll? :)

Det är jättekonstigt med benet för jag glömmer bort hela tiden att jag är invalid och benet vill böja sig men eftersom ortosen sitter där så är det ju rakt hur mycket jag än försöker böja. Haha! Har i alla fall slutat drömma att jag springer och kör bil, det är väl ett steg i rätt riktning för psyket må jag säga. Det blir nog Criminal Minds för mig ikväll i väntan på den egentligen enda spännande delen av Idol, avslöjandet av vem som åker ut. Borde skriva mer på hemtentan men jag nöjer nog mig med 3/4 av första frågan för idag, gick ju så trögt. Nya tag imorrn!

Ytterligare ny kärlek!

Idag gjorde jag något som verkligen skiljer denna dag från andra. Jag avstod dagens avsnitt av Days för att jag var totalt förtrollad av en bok som jag inte kunde sluta läsa. Mina nya kärlek som ska fylla tomrummet efter Dark Tower serien är Phillip Pullmans 3 boks serie om Lyra och hennes äventyr. The Golden Compass, The Subtle Knife och The Amber Spyglass. Är helt fast! Börjar värma upp mer och mer för fantasy böcker, de säger trots allt mycket mer än man förstår vid första anblicken. Det är som skönt att för en stund fly sin tillvaro och tillbringa lite tid i en helt annan och mer spännande värld. Särskilt med tanke på att min värld är väldigt o-spännande just nu. Problemet är att jag ska börja på sista boken redan nu så man kanske måste se sig om efter nästa projekt ;P



Idag har jag även varit duktig och börjat på hemtentan. Nästan helt klar med första frågan (av 3), funderar starkt på att faktiskt göra klart den. Är inte speciellt nöjd för stunden men får väl återkomma till första delen när man har fått sova på saken. I och för sig är jag aldrig nöjd med det jag skriver men den här gången är jag sjukt missnöjd faktiskt. Är rädd att jag har fastnat i en ond cirkel och det kommer sluta med att jag skriver om hela skiten ändå. Men men känns bra att man är en bit på vägen i alla fall! Idol ikväll? Ps. Jag fick smaka en klunk vin idag efter hårda övertalningar (pappa är rädd om min hälsa!!) och det var så gott så gott!! Graham Beck, från Sydafrika.



Vad händer?

Det känns som att det är idioternas dag idag, och jag brann av på en lärare så nu kommer jag väl få ig på alla mina restuppgifter men jag försökte minimera skadan med några snälla mail efter och annars kan jag väl alltid skylla på att jag är hög på morfin eller något va? Smärta måste också vara bra för att yra.. eller hur?

2 bra saker hände idag i alla fall, hade 20/30 rätt på duggan, YEAH!!!! Dessutom har jag otroligt nog börjat med hemtentan, trots att det är tusen år kvar till den ska in så det är imponerande. Körde fast vid en sida och gav upp men ändå har i alla fall skrivit nått! Känner vissa dagar att bördan att ha gåvan att behandla ord är tung att bära, ska få plats med fråga 1A på en sida och har redan skrivit för mycket. Uj uj uj!

Snart kommer Monica och uppmuntrar min dag ytterligare :) Det blir roligt! Jag gillar att skvallra and i'm not ashamed!

ps. Days är SJUUUUKT spännande nu, jag är inne inne inne!!! :)

RSS 2.0